Hospic sv. Alžběty o.p.s.


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Rekonstrukce a dostavba Hospice sv. Alžběty v Brně

Díky rozsáhlé rekonstrukci a dostavbě bude možné zřídit zcela NOVOU, pobytovou odlehčovací službu. Projekt je spolufinancován Evropskou unií, ale značná část finančních prostředků nám ještě chybí. Pojďte s námi dokončit tento historický počin, stavbu krásnou nejen zvenku, ale svým zaměřením především zevnitř.

vybíráme od 3.6.2020

Příspěvek na rekonstrukci a dostavbu Hospice sv. Alžběty

Děkujeme Vám!
11 700 Kč
vybráno 0 % z 5 000 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Společnost je o to humánnější, oč účinněji se v duchu bratrské lásky dokáže postarat o své trpící a slabé členy. Snažme se dojít tohoto cíle a vytvářejme svět, kde nikdo nezůstane sám, nikdo není vyloučen nebo opuštěn."         
(Papež František k 29. světovému dni nemocných.)

Na konci roku 2019 jsme se pustili do náročné a nákladné rekonstrukce části kláštera alžbětinek v Brně, kde náš hospic sídlí. Pak přišla pandemie koronaviru, následná opatření, celospolečenské obavy, nejistota … ale my se nevzdáváme našeho snu o místě, kde budeme moci začít poskytovat novou pobytovou odlehčovací službu. Hodně jsme se posunuli - hrubá stavba již stojí a měla by být na jaře 2021 zkolaudována. Ještě ale potřebujeme doladit interiér, lépe řečeno vybavit.

Co je to pobytová odlehčovací služba? - Služba určená pro ty, kteří pečují o své nemocné doma. Umožní převzít nemocného na přechodnou dobu z režimu péče v domácím prostředí a dopřeje tak pečujícím z řad rodinných příslušníků čas na odpočinek nebo třeba na vyřízení osobních záležitostí.

Uzavřeme tak komplexnost paliativní a hospicové péče, kterou nabízíme nevyléčitelně nemocným v závěru jejich života.
Mezi stávající služby hospice patří: lůžková, domácí a ambulantní péče, terénní odlehčovací služba, sociální poradenství, půjčovna pomůcek, služba psychologa a duchovního.

Váš příspěvek bude použit buď na dokončovací venkovní zednické úpravy nebo na vnitřní výmalbu, dokončení elektroinstalací, vybavení vnitřních prostor ... zkrátka nám pomůžete pokrýt výdaje, které jsou nezbytné k tomu, abychom mohli v druhé půli roku 2021 přivítat první pacienty.
DĚKUJEME VÁM, ŽE SPOLU S NÁMI CHCETE ŽIVOT PLNOHODNOTNÝ AŽ DO JEHO ZÁVĚRU.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za péči o otce a důstojné poslední chvíle.

Andrej Tkačuk
10 000 Kč