Nadační fond Mosty - Puentes


Děti, mládež, rodina Životní prostředí

Kousek země v krajině srdeční

Naplnil se účel a touha, která byla u založení nadačního fondu Mosty-Puentes v roce 2016. Po sedmi letech práce s krajinou jsme koupili dům s pozemkem v oblasti Moravských sopek, lávových proudů a Slezské Harty. S domorodci Kogi a Wiwa jsme obejmuli celou naši zemi. Vstupujeme do fáze péče, budování zázemí a tvorby, která pramení z jednoho místa, se kterým porosteme společně. K tomu potřebujeme vaši pomoc.

vybíráme od 7.5.2024

Chci podpořit zázemí v krajině srdeční

Můžete podpořit práci s krajinou a tvorbu zázemí v srdci našeho kontinentu zadáním jednorázového nebo trvalého příkazu na účet nadačního fondu Mosty Puentes 2001621481 / 2010. Rádi vám vystavíme potvrzení o daru. www.mosty-puentes.cz
0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Sedm let jsme pořádali poutě na místa s mimořádným významem pro naši krajinu. 
Svolávali jsme setkání a předávali si navzájem učení o krajině a vodě. 
Hledali jsme kousek země, zázemí pro další práci. Díky darům a osobním vkladům se nám podařilo odkoupit starý dům s pozemkem v oblasti moravských sopek u Slezské harty v Moravskoslezském kraji. 

Nyní nás čeká 
rekonstrukce podkroví
zbudování zázemí pro práci vevnitř
tvorba zahrad a políček
odkup dalších pozemků o rozloze cca 2500 m2, které máme v pachtu od státního pozemkového fondu 
renovace kamenné studny 
a mnoho další práce

Budeme velmi vděční, když nás podpoříte i v této fázi. Jednorázovým anebo trvalým příspěvkem, návštěvou, sdílením kampaně, dobrou myšlenkou a slovem. 

Jak jsme se dostali na místo v krajině srdeční? 

Dva roky s námi putovali zástupci kmene Kogi a Wiwa, známí i z filmových dokumentů BBC, po místech, která mají podle nich mimořádný význam pro přírodu i pro lidi. Moravskoslezský kraj je jejich očima vnímán jako zemské srdce našeho kontinentu. 

Viděli s námi takovou krásu naší země, až se jim tu chtělo zůstat napořád. Viděli s námi skládky, těžbu, betonová koryta vodních toků, vyschlá pole a meliorační trubky, zazděná a harvestory rozježděná prameniště. Plakali jako děti.  A to se nás dotklo. 

V zázemí už nyní spolupracujeme s místními lidmi a začínáme tam, kde voda. U pramenů. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu