Rodinné centrum SRDÍČKO z.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Silné Srdíčko - fortelné zázemí centra

Jednota bratrská postavila v 16.století komunitní dům a ten je dnes naším domovem. Máme tu hernu, kavárnu, bezobalovou prodejnu, multifunknčí sál, kuchyň, kancelář a bydlení pro ukrajinskou rodinu. U domu je zahrada otevřená veřejnosti s dětským hřištěm. Pomozte nám přetvořit křehké zázemí na fortelnou základnu.

vybíráme od 5.1.2023

Silné Srdíčko

Podpořím přestavbu a opravy zázemí centra.
2 200 Kč
vybráno 1 % z 350 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dům potřebuje zásadní investice. Jen co jsme opravili podlahu, zjišťujeme, že dřevomorka napadla i dřevěné rámy dveří. Budeme je muset, po dohodě s památkáři, vyměnit. Nahradit musíme i okapy, zainvestovat musíme do topení, elektroinstalace, vodovodních rozvodů a dalších systémů.   

Chceme jít cestou udržitelnosti. Chceme ve venkovních nádržích zachytávat dešťovou vodu. Hodně jsme vykonali už v předchozích letech - máme opravené sociálky, novou krytinu na střeše hlavní budovy, garážovou dílnu.  Vybavili jsme dům topením na dřevo, které s dobrovolníky těžíme v okolních lesích. Šetříme tak desetitisíce za energie. A jsme odhodláni pokračovat, abychom vytvořili funkční a udržitelné zázemí.
Investice na opravy přesahují 500 tisíc korun. V předchozích letech jsme opravili podlahu v přízemí a v prvním patře našla zázemí rodina z Ukrajiny. Věříme, že dům si na sebe i částečně vydělá.
Navíc máme armádu dobrovolníků, která je odhodlaná práce vykonat. Jen v roce 2022 nám dobrovolníci odpracovali zdarma přes 1500 hodin. Samozřejmě se do práce zapojují i větší děti, které prošly Rodinným centrem, jejich rodiče a prarodiče.


Náš účet je transparentní (klikni zde). Navíc vám pošleme potvrzení o daru pro odpočet základu daně (vyplňte svůj e-mail)
Je možné se i osobně zapojit do pravidelných brigád nebo darovat materiál, slevu na služby, nářadí atd..

Díky za vaši investici do orlickoústeckého Srdíčka. 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Buďte silní a nikdy se nevzdavejte.

Lukáš Slaboch
300 Kč

Jsme rádi, že se můžeme přidat.

Daniel Dostrašil
500 Kč

Přijdeme i na brigádu :)

Pavel Marek
1 000 Kč