Středisko ekologické výchovy SEVER Litoměřice, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Životní prostředí

Litoměřicko: otevřená učebnice

Vydáváme regionální učebnici o Litoměřicku pro akční školáky, rodiče a učitele. Žádné suché informace, zato 33 půldenních exkurzí a stovky námětů k badatelským aktivitám. Obsah máme skoro hotový - pomozte nám zaplatit grafickou úpravu a tisk.

vybíráme od 14.8.2020

Litoměřicko: otevřená učebnice

Podpořte vznik originální učebnice a zároveň akčního průvodce po Litoměřicku. Kniha je skoro hotová - váš příspěvek použijeme na tisk knihy v říjnu 2020.
48 809 Kč
vybráno 98 % z 50 000 Kč

přispělo

28 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Ekocentru SEVER pracujeme se školáky. Nejraději v terénu. Litoměřicko máme prochozené křížem krážem. Víme, co na děti funguje - v terezínském podzemí i u slepých ramen Ohře. A chceme se o to podělit.

Píšeme originálního průvodce po Litoměřicku. Knihu, která vás (děti, učitele, rodiče) vytáhne ven a provede vás naším „rodinným stříbrem“. Nemáme rádi klasické učebnice s hromadami faktů, ani dlouhé zápisy do sešitu. Nabízíme akci, zábavu a díky nim příjemné učení přímo v terénu. Věříme totiž, že jedno malé Litoměřicko v sobě skrývá celý svět.

Kniha obsahuje 33 půldenních exkurzí rozdělených do tří částí: PŘÍRODA, SPOLEČNOST, VĚDA a TECHNIKA.

Učitelé i rodiče najdou v každé kapitole jednu atraktivní lokalitu a na ní zpracované jedno školní téma (např. Pevnost Terezín - osvícenství, nebo Milešovka - počasí a podnebí).

První várka aktivit vám pomůže seznámit se s tématem (doma, ve škole). Druhá je přímo do terénu. Třetí slouží k prohloubení tématu po návratu z exkurze.

Každá exkurze je vybraná tak, aby se dala stihnout během normálního školního dne. K tomu stručný zeměpisný úvod a doporučené metody pro učení v terénu.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Těšíme se!

Renata Vášová

Ahoj, Můžu se zeptat kdo vám dělá grafickou úpravu a sazbu? Kdyby jste potřebovali s něčím pomoct, tak dejte vědět.RadekK

RadekK Kveton
333 Kč

a samozřejmě knihu :)

Filip Horák
333 Kč

tak zase za naše rodinné včelařství :)

Filip Horák
1 000 Kč