POHODA - společnost pro normální život lidí s postižením, z.ú.


Lidé s postižením Senioři

Pan Zdeněk slaví 70

Pan Zdeněk zanedlouho oslaví 70. narozeniny a jako člověk s mentálním znevýhodněním má za sebou bohužel spoustu negativních a traumatizujících zážitků. Po smrti rodičů kvůli tehdejšímu systému skončil v psychiatrické léčebně v Bohnicích, kde byl nešťastný. Až po dlouhých 14 letech začal díky porevolučním změnám bydlet v chráněném bydlení POHODY, kde se mohl začít rozvíjet a věnovat se věcem, které ho baví a naplňují. Jestli ale existuje životní období, na které pan Zdeněk vzpomíná opravdu rád, je to dětství strávené s rodinou v rodných Třebenicích a tyhle vzpomínky patří k jeho nejšťastnějším. A proto má velké narozeninové přání – vypravit se ještě jednou společně s přáteli z chráněného bydlení do rodné vsi, aby jim mohl ukázat milovaná místa svého dětství.

vybíráme od 21.5.2024
14 215 Kč
vybráno 28 % z 50 000 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Abychom mohli Zdeňkův návrat do Třebenic zrealizovat, musíme zajistit dopravu autem, občerstvení a asistenční podporu jemu i jeho přátelům. To však není jediné, co by si Zdeněk přál. Rádi bychom mu darovali novou, větší televizi, protože kvůli zhoršenému zraku už na současnou téměř nevidí.
Zbylé finance bychom věnovali na Zdeňkův odlehčovací pobyt ve Ville Valille, kam si každoročně jezdí odpočinout. Pan Zdeněk jako jeden z mála klientů POHODY nemá žádnou rodinu, na kterou by se mohl spolehnout nebo obrátit pro pomoc. Staňme se tedy jeho náhradní rodinou my a pojďme společně vybrat peníze na jeho vysněné dárky, aby měl po 70 letech nelehkého života opravdu krásné narozeniny, jaké si zaslouží.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vše nejlepší k narozeninám 🎂🍻

Lenka Veselá
300 Kč

Všecko krásné! Zdeňkovi i celé Pohodě!

Eva Košťálová
650 Kč

Přejeme všechno nejlepší 😉

Kateřina Pavelková

Moc panu Zdeňkovi přeji aby se mu přání splnilo.

Alena Homolková
1 000 Kč

Ať se vám oslava narozenin vydaří😊

Magdalena Šuhajová
500 Kč