Nadace České spořitelny


Humanitární pomoc Senioři

Pomáháme rukama i nohama

Za každý ujetý kilometr přispějeme Oblastní charitě Pardubice na její činnost! V rámci akce Spořka Českem jsme se rozhodli propojit dvě aktivity konané 24. května a vypsat dárcovskou výzvu. Část z nás bude pomáhat v sídle charity v Pardubicích (ruce) a část pojede na kole z Pardubic do Prahy (nohy)…. Výtěžek naší společné sbírky bude předán zástupcům charity k podpoře a rozvoji jejich různorodé činnosti.

vybíráme od 16.5.2024
31 840 Kč
vybráno 80 % z 40 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsme parta kolegů z České spořitelny z několika různých míst naší republiky a v rámci akce Spořka Českem (www.sporkaceskem.cz) chceme pomáhat nejen fyzicky, přímo v sídle pardubické charity, ale také finančně podpořit jejich dobré skutky. Na webových stránkách Oblastní charity Pardubice se dozvíte, jak různorodou činností se zabývají – domácí zdravotní péče, domácí hospicová péče, pečovatelská služba, osobní asistence, odlehčovací služby, služby pro pěstouny, provozování rodinných center, půjčovna kompenzačních pomůcek a mnoho dalších.

Proto za každý ujetý kilometr přispějeme určitou částku. Nepíšeme kolik, protože každý člen týmu si zvolí sám za sebe, kolik bude chtít darovat a také vás nechceme ovlivňovat a třeba omezovat ve vaší štědrosti, protože i vy se můžete k naší výzvě přidat.

Vymyslete si svou osobní / rodinnou / firemní / kamarádskou / sousedskou výzvu. Udělejte si třeba o víkendu cyklovýlet, výšlap na hory nebo jenom procházku po parku – a za každý kilometr nebo krok darujte….

Výborně se do toho dají zapojit děti, je to pro ně motivace, a kromě důležitého pohybu, je společně naučíme pomáhat potřebným – vysvětlete jim, proč to děláte... A co když bude zrovna špatné počasí? To přece nevadí, vymyslete částku za každý dřep, přeskok přes švihadlo, vyklizenou myčku, zametení v kuchyni, vypočítaný příklad z matematiky… Fantazii se meze nekladou a určitě zažijete i spoustu legrace.

Samozřejmě je možné darovat i částku bez jakékoli sportovní či nesportovní aktivity – je to jenom na vás!

A úžasná zpráva nakonec – každou darovanou korunu nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20,000 Kč! Povede se nám tedy s pomocí Nadace ČS vybrat alespoň 40,000 Kč nebo míříme ještě o něco výš? Za vaše dary již nyní mockrát děkujeme.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pěkná akce - Libor z Babic

Libor Kabát
1 000 Kč

Nic nás nezastaví, ani vítr a déšť ;-) Bylo potěšením být součástí této výzvy pro dobrou věc. František

František Havrda
2 000 Kč