Svobodný statek na soutoku, o.p.s.


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

Svobodný statek na soutoku, o.p.s.

Vzácné místo v lokalitě se zatíženou minulostí, kde spolupracují i spolužijí lidé s běžnými i speciálními potřebami. Společně se šetrně starají o svěřený kus Země, rostliny a zvířata. Místo je otevřené školám pro ekovýchovné pobyty i individuálním dobrovolníkům, kteří chtějí poznat práci se Zemí, principy ekozemědělství a tím sami sebe..

vybíráme od 18.6.2024
6 101 Kč

přispěli

4 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Na Svobodném statku na soutoku pečujeme o krajinu a na našich 10 hektarech se snažíme vybudovat místo, kde bude prostor pro bio-dynamicky pěstovanou zeleninu, byliny, květiny a ovoce. Současně tvoříme místo pro lidi a jejich kulturní působení v krajině.



Kromě péče o krajinu rekonstruujeme památkově chráněný statek z 16. století. Část je již opravená a slouží jako zázemí pro skupinové a individuální dobrovolníky, provozujeme zde sušárnu bylin a část slouží jako stáje a chlévy pro naše zvířata. Druhé křídlo zamýšlíme po rekonstrukci jako ubytování našich dlouhodobých spolupracovníků.



Místo je otevřené pro skupinové či individuální dobrovolnictví, mezinárodní spolupráci v oblasti biodynamického zemědělství a ekologických aktivit, vzdělávací pobyty dětí a mládež za cílem zdravého utváření obrazu zemědělství a postavení zemědělce ve společnosti.



V rámci funkčního ekologického hospodářství máme prostor i pro terapeutickou činnost lidí se speciální potřebami a jsme otevření i jejich zaměstnávání. Pořádáme přednášky pro laickou i odbornou veřejnost, navazujeme kontakty s ostatními bio zelináři.

Naše činnost i rozvoj jsou financovány především z prodeje bio zeleniny, naší vlastní dobrovolné činnosti a občasných investičních dotací. Jakákoliv další finanční pomoc má pro nás veliký význam, pomůže našemu rozvoji a umožní realizovat naše plány. Více o Svobodném statku na soutoku najdete zde



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu