DĚTSKÉ KRIZOVÉ CENTRUM, z. ú.


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

Chraňme křehkost dětství

Šťastné dětství není samozřejmost. O tom svědčí více než 30 let každodenních zkušeností Dětského krizového centra.

vybíráme od 31.5.2024
6 100 Kč
vybráno 6 % z 100 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Šťastné dětství není samozřejmost. O tom svědčí více než 30 let každodenních zkušeností Dětského krizového centra. 

V rámci služby Okamžité krizové pomoci se setkáváme s dětmi, které se potýkají s velmi závažnými problémy. V roce 2023 jsme pomohli 513 ohroženým dětem, z nichž 149 využilo služby Okamžité krizové pomoci. Nejčastěji řešeným tématem bylo sebepoškozování a sebevražedné myšlenky. Služba Okamžité krizové pomoci je bezplatná (stejně jako všechny naše služby) a dostupná bez objednání. 

Na non-stop Lince důvěry jsme za rok 2023 poskytli akutní krizovou pomoc 4524 ohroženým dětem. Nejčastěji se řešila témata sexuálního zneužívání, sebepoškozování, sebevražedných myšlenek a jiné krizové situace. Nejvyužívanější je naše non-stop Linka důvěry o víkendech a mezi 16. a 8. hodinou ranní, tedy v době, kdy jiná odborná pomoc není dostupná. Jeden krizový kontakt na Lince důvěry vychází na 1 500 Kč. 

Počet ohrožených dětí, které potřebují naši pomoc, každoročně přibývá. Proto jsme od 1.7.2023 navýšili kapacitu našich ambulantních služeb. Péče o ohrožené dítě a jeho rodinu vychází v průměru na 25 000 Kč.

Dle zákona č. 180/2006 Sb. musí být financování našich služeb vícezdrojové. Z veřejných zdrojů máme pokryto zhruba 70 % výdajů na pomoc ohroženým dětem. Zbylých 30 % finančních prostředků si musíme opatřit sami, a to skrze vás, dárce. 

Darujte a pomozte nám zachovat stávající rozsah péče o ohrožené děti. 

Chraňme křehkost dětství. Společně.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu