Práh jižní Morava, z.ú.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Zachovejme dětský úsměv!

Podpořte odborníky na dětské duševní zdraví, ať mohou nabídnout pomocnou ruku více dětem a jejich rodičům Všichni chceme, aby měly naše děti radostné dětství. Bohužel psychické obtíže se u dětí objevují stále častěji, zatímco na pomoc odborníků se mnohdy velice dlouho čeká. Naši sociální pracovníci a psychologové již pomáhají dětem a mladistvým v Jihomoravském kraji, aby se z psychických obtíží zotavili. Podpořte nás, ať můžeme nabídnout pomoc více dětem a rodičům, kteří ji potřebují!

vybíráme od 13.6.2024

Zachovejme dětský úsměv!

Darujte 250 Kč na provozní náklady jedné hodiny pomoci odborníka na dětské duševní zdraví v Jihomoravském kraji. Možná právě tato hodina rozhodne o dalším úsměvu.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Kdo jsme?

Jsme odborníci na duševní zdraví v organizaci Práh jižní Morava z. ú., kteří pomáhají dětem i dospělým s psychickými obtížemi vrátit se zpátky do života.

Naši sociální pracovníci, psychologové, zdravotní sestry a peeři nabízejí pomocnou ruku lidem se zkušeností s duševním onemocněním téměř v celém Jihomoravském kraji. Podporu poskytujeme již více než 24 let. Ze dvou malých chráněných dílen a dvou sociálních pracovnic jsme se rozrostli na organizaci, která provozuje několik terénních týmů i ambulantní službu, dvě centra duševního zdraví, speciální týmy pro krizovou pomoc či podporu rodin s dětmi, chráněné bydlení v Brně a ve Znojmě. Kromě toho provozujeme 4 kavárny a několik výrobních dílen.

Co nás trápí?

Aktuálně nás trápí rapidní nárůst psychických obtíží u dětí a zároveň nedostatek odborníků, kteří by jim rychle pomohli.

Stává se, že rodiče s dětmi v akutní psychické krizi musí čekat na odbornou pomoc celé měsíce. Přitom včasná podpora odborníka může výrazně zrychlit zotavení dítěte z potíží a také přispět k tomu, aby se již nevrátily.

O čem sníme?

Sníme o tom, aby děti, ta nejcitlivější a nejdůležitější součást naší společnosti, dostaly pomoc ve chvíli, kdy ji skutečně potřebují.

Sníme o tom, aby odborníci na duševní zdraví kontaktovali dítě v psychické krizi během prvních 48 hodin poté, co se rozhodne s rodiči vyhledat pomoc. Žádné čekání půl roku, 3 měsíce, 1 měsíc, 2 týdne, ne!

Pomozte s námi zachovat dětský úsměv!

Přispějte nám na provozní náklady práce odborníků na duševní zdraví v Jihomoravském kraji, aby mohli pomoci více dětem.

Naši sociální pracovníci, psychologové a zdravotní sestry již dětem s psychickými potížemi pomáhají, ale je to bohužel stále málo. Pojďte nám pomoci splnit náš sen. Přispějte nám na provozní náklady práce odborníků na duševní zdraví v Jihomoravském kraji.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu