Oblastní charita Červený Kostelec


Hospicová a paliativní péče

Renovace budovy Hospice Anežky České

Hospic Anežky České dostane k 30letému výročí nový kabát. A nejen to. Změny se dotknou také interiérů. Budova byla otevřena v roce 1994 a svou nadčasovou architekturou promlouvá i do dnešní doby. Nicméně zub času se už začal na objektu projevovat a je tak potřeba, aby budova prošla rozsáhlou renovací.

vybíráme od 26.6.2024

Pomozte hospic obléknout do nového kabátu!

Přidejte se k řadě našich dárců a partnerů a podpořte Hospic Anežky České. Děkujeme!
48 610 Kč

přispělo

26 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Děkujeme všem našim příznivcům a podporovatelům, protože jen díky nim můžeme již téměř 30 let poskytovat hospicovou péči pro nevyléčitelně nemocné. Zároveň můžeme doprovázet pozůstalé a pomáhat jim vypořádat se s odchodem jejich nejbližších.

Renovace budovy hospice
Architektonicky nadčasová budova hospice, která byla postavena ve tvaru lodě, slouží svému účelu již po tři dekády.  Zub času se na ni nevyhnutelně projevil a nastala doba, kdy je potřeba vše, co již nevyhovuje vyměnit nebo zrenovovat. Projekt zaměřený na energetické úspory budovy hospice, který byl zahájen v roce 2022, mohl díky podpoře dárců a dotačního titulu od listopadu 2023 přejít do fáze realizace. Hospic Anežky České tak v posledních měsících prochází významnou renovací.

Co je cílem?
Cílem obnovy budovy je snížení provozních nákladů a také zlepšení komfortu pro pacienty i jejich blízké. Díky podpoře dárců a dotačním programům jsme už zvládli kompletní výměnu starých svítidel, očištění střechy a její nový nátěr, instalaci fotovoltaických panelů, výměnu oken, výmalbu interiérů a výměnu klempířských prvků.

✔️  kompletní výměna starých svítidel za nová energeticky nenáročná - REALIZOVÁNO
✔️  očištění střechy a její kompletní nový nátěr - REALIZOVÁNO
✔️  instalace nových fotovoltaických panelů - REALIZOVÁNO
✔️  výměna starých oken za nová - REALIZOVÁNO
✔️  výmalba interiérů - REALIZOVÁNO
✔️  výměna starých klempířských prvků - REALIZOVÁNO
  • opravy a začištění omítek po výměně oken
Renovace hospice pokračuje – pomozte nám dokončit poslední etapu
Nyní se chystáme na poslední fázi renovace – opravu omítek budovy. Po výměně oken je nutné omítky opravit a obnovit, aby budova znovu zářila novotou a poskytovala příjemné prostředí pro všechny návštěvníky. K dokončení této etapy nám ale chybí ještě 200 000 Kč.

Prosíme proto o vaši podporu. Každý příspěvek nám pomůže dovést rekonstrukci hospice do zdárného konce a vytvořit tak lepší prostředí pro naše pacienty. Věříme, že do příštího roku dostane Hospic Anežky České ke svým 30tým narozeninám nový kabát. Děkujeme vám!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dekujeme za to, co delate!!

Andrea Rehakova