Charita Otrokovice


Sociálně znevýhodněné skupiny Životní prostředí

Učíme se od včel

Na Azylovém domě Samaritán jsme se pustili do včelaření. S podporou zkušených včelařů a darovaným vybavením zapojujeme obyvatele do této smysluplné činnosti, která rozvíjí jejich dovednosti a sebevědomí. Pomozte nám dokoupit chybějící pomůcky pro náš projekt!

vybíráme od 26.6.2024
0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Azylový dům Samaritán se rozhodl rozšířit své aktivity o včelaření. Naše krásná zahrada si již dlouho říkala o nové obyvatele a díky velké podpoře dvou zkušených včelařů, kteří nám darovali včelstva, úly a základní vybavení, jsme mohli tento sen uskutečnit. Včelaření postupně zařazujeme do pracovní aktivizace uživatelů našeho azylového domu, což jim přináší mnoho výhod. Zapojení obyvatel do včelařských aktivit má pro ně nejen terapeutický efekt, ale také rozvíjí jejich nové dovednosti i . Učí se základům péče o včely, sklizni medu a případně výrobě voskových produktů. Tato smysluplná činnost naplňuje jejich volný čas a dává jim pocit užitečnosti a sounáležitosti.

Přestože jsme získali základní vybavení, stále nám chybí některé důležité pomůcky, které jsou nezbytné pro bezpečný a efektivní chod včelařského projektu. Vaše podpora nám umožní dokoupit chybějící vybavení a zajistit tak kvalitní zázemí pro naše včely i práci okolo včel. Výnosy z medu i jiné produkty bychom rádi využili na propagaci naší Charity a dalších charitních akcí. Pomozte nám vytvářet náš včelařský projekt!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu