Oblastní charita Červený Kostelec


Lidé s postižením

Pomozte imobilním klientům důstojně bydlet

V chráněném bydlení žije klientka Alena s roztroušenou sklerózou, která je kvůli pokročilému stadiu nemoci upoutána na lůžko. Zvedací zařízení je pro ni absolutní nutností, aby o ni mohlo být bezpečně postaráno a mohla se zase sama pohybovat na vozíku. Díky Vaší podpoře získá zpátky kus své samostatnosti.

vybíráme od 8.7.2024
4 200 Kč

přispěli

4 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Čtyři nové byty chráněného bydlení, určené pro klienty se zdravotním hendikepem, vznikly v Červeném Kostelci v roce 2023. Jsou umístěny do nového Centra sv. P. Pia, kde našlo své zázemí množství služeb Oblastní charity Červený Kostelec. Klientům chráněného bydlení je tak na blízku potřebná pomoc, kterou potřebují ke zvládnutí svých hendikepů.

V chráněném bydlení také žije klientka Alena s roztroušenou sklerózou, která je kvůli pokročilému stadiu nemoci upoutána na lůžko. Zvedací zařízení je pro ni absolutní nutností, aby o ni mohlo být bezpečně postaráno a mohla se zase sama pohybovat na vozíku. Díky Vaší podpoře získá zpátky kus své samostatnosti.

O projektu

Cílem tohoto projektu je instalace zvedacího zařízení do 1 bytu stropního zvedacího a asistenčního systému Roomer švédského výrobce Human Care. Jedná se o systém kolejnic, zvedacích jednotek a speciálních pacientských závěsů, pomocí kterého lze zvednout a v dosahu kolejnic kamkoli dopravit téměř jakkoli postiženou osobu, a tam jí asistovat při úkonech jako je použití WC, sprchování, usazení na vozík apod.

Rozloha bytu je 53,33 m2 a projekt počítá s pokrytím kolejnic do všech místností – zádveří, chodby, obytné kuchyně, ložnice i koupelny. Zvedací zařízení zůstane pevnou součástí bytu.

Rozpočet projektu

Celkové náklady na instalaci: 600 000 Kč
Výtěžek ČSOB Pomáhá regionům: 109 964 Kč (potvrzeno)
Žádost o dotaci: 200 000 Kč (probíhá)
Zbývá dofinancovat: 290 036 Kč

Děkujeme za vaši podporu! 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu