MIKASA z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Cesta k lepšímu a samostatnějšímu životu

Marie je 25letá žena s atypickým autismem. Verbálně nekomunikuje. Porozumět jí není snadné. Ve chvílích, kdy okolí nechápe, co potřebuje, prožívá intenzivní úzkosti a ubližuje si - kouše se. Lidé, jako je Marie jsou často vylučování ze společnosti, na okraj, někam, kde je nikdo nevidí. Přestože chtějí žít. A to se musí změnit! S podporou a pomocí mohou cestovat, navštěvovat kavárny, kina, restaurace nebo se toulat přírodou. Darujte a pomozte Marii žít lepší život za pomoci nového Denního stacionáře MIKASA!

vybíráme od 8.7.2024
1 002 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Cesta k lepšímu a samostatnějšímu životu pro lidi s autismem a náročným chováním?

Ano, máme řešení!

Vybudování nového Denního stacionáře Mikasa v Ostravě Výškovicích

Mikasa už 15 let provozuje denní stacionář, kde mohou jeho klienti pracovat na zlepšování svých dovedností a posouvat se k větší soběstačnosti. Rozvijí své dovednosti a schopnosti, učí se jak se o sebe postarat, jak nakoupit, uklidit nebo si uvařit. Klienty také podporujeme v navazování mezilidských vztahů a komunikaci. To vše za pomocí odborných pracovníků vede k uspokojování potřeb klientů a snižování úzkosti.
Zařízení jako je Denní stacionář Mikasa je nedostatek a lidé s autismem a chováním náročným na péči jsou odkázáni pouze na péči rodičů. Stávající stacionář nabízí svou pomoc a podporu 30 lidem a to nestačí.

Pro výstavbu nového zařízení jsme získali částku 22 644 280,- Kč z ITI Ostravsko (Evropská dotace a Ministerstvo pro místní rozvoj)
Pro úspěšnou realizaci potřebujeme zapojení dárců a finanční podporu 6 507 219,- Kč.
Sami to nedokážeme.
 
Darujte a podpořte lepší podmínky pro život lidí s autismem.
Děkujeme!


 
 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu