Berlička z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Nové auto pro Melinku

Spolek Berlička se rozhodl pomoci rodině malé Amelie Mie Ritli s pořízením nového automobilu. Amelia Mia, nebo také Melča či Melinka, je sedmiletá holčička. Tři dny po narození u ní bylo zjištěno vzácné a závažné onemocnění zažívacího traktu - Hirschsprungova choroba. Necelý týden po porodu ji tak tato vrozená choroba připravila o velkou část tenkého a celé tlusté střevo. Aby měla Melinka vůbec šanci na život, prodělala několik velmi náročných operací a denně, spolu s maminkou, malým bráškou a nevlastním tatínkem, který se bohužel nyní sám léčí s nádorovým onemocněním, statečně bojují s důsledky těžké nemoci.

vybíráme od 16.8.2024
45 650 Kč
vybráno 11 % z 400 000 Kč

zbývá

78 dní

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Tereza Ritli (maminka): “Zázraky se dějí a my nepřestáváme věřit. Vždyť Melinka je sama jedním zázrakem…”

Podpořme společně malou bojovnici Melinku! Přispějme a pořiďme jí a její rodině nový automobil, bez kterého se neobejdou! 

Melince byla zavedena stomie a centrální žilní katétr. Přitom bylo zjištěno, že má funkční pouze jednu ledvinu. Nemůže získávat všechny potřebné živiny z běžné stravy a je proto závislá na speciální parenterální výživě podávané nitrožilně. To ale představuje značnou zátěž pro její organismus a vede k rozvoji dalšího onemocnění jater. Vše vyžaduje pečlivou sterilní manipulaci, aby se zabránilo infekcím, které kvůli nízké imunitě mohou Melinku ohrožovat na životě. I běžná “rýma” je pro ni obrovské riziko.
Navzdory těžkostem Melinka zůstává aktivní a plná života – tancuje, sportuje a sní o tom, že jednou bude lékařkou, ab také pomáhala nemocným dětem. Letos by měla jít do první třídy. Kombinovaná výuka však pro ni a rodiče může být vzhledem ke zdravotním komplikacím a nutnosti dojíždění velkou výzvou.

Protože je situace pro rodinu velmi obtížná, obracíme se na vás s prosbou o pomoc s pořízením nového automobilu, aby se všichni mohli pohodlně a bezpečně dopravovat NEJEN do nemocnice na časté návštěvy lékařů. Společně můžeme splnit jejich velké přání. Pomozme Melince k lepšímu zajištění potřebné péče a zlepšeme kvalitu života těžce zkoušené rodiny.

Vaše podpora a solidarita s rodinou Melinky může zásadně ovlivnit její každodenní boj s nemocí a budoucnost “malé bojovnice”, která chce sama jednou pomáhat…


Vaše dary budou v plné výši předány rodině Melinky v listopadu 2024. 
č. transparentního účtu Berličky z.s.: 2602786855/2010 Fio banka
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu