SPOLEK TREND VOZÍČKÁŘŮ OLOMOUC


Filantropie a dobrovolnictví Lidé s postižením

Dobrovolníci pro Trend vozíčkářů Olomouc

Spolek Trend vozíčkářů letos slaví úctyhodných 30 let. Jednou ze služeb pro osoby s tělesným postižením, které poskytujeme, je služba dobrovolnická. Je to sice nejmladší sestřička, která má osm roků, ale i tak dokáže spoustu dobrých věcí. Pomáhá lidem s tělesným postižením najít si přátele, dostat se do společnosti, na volnočasové aktivity nebo mít kamaráda na procházku či na návštěvu doma. Aby služba i letos mohla fungovat jak má, potřebujeme vaši pomoc.

vybíráme od 23.8.2024

DARUJ DOBROVOLNÍKA ;-)

6 450 Kč
vybráno 14 % z 45 000 Kč

zbývá

73 dní

přispělo

11 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Dobrovolnická služba ve spolku Trend vozíčkářů Olomouc, vznikla ze snahy zajistit lidem s tělesným postižením možnost setkávat se, realizovat se a žít aktivním životem.
Pracují u nás dobrovolníci od 15 let a zajišťují osobní setkání s lidmi s tělesným postižením formou návštěv v domácnosti, procházkami či doprovodem na skupinové aktivity, které nabízíme.

Dobrovolnictví v Trendu slaví i velké úspěchy. Jeden z našich úžasných dobrovolníků dokonce získal cenu Křesadlo 2023.
 
O toto osmileté dítko se z plných sil stará naše koordinátorka dobrovolníků Lucka. Stará se o to, aby se jí dařilo, aby měla spoustu dobrovolníků, kteří chtějí pomáhat a dát plnou náruč zážitků lidem s postižením. Pečuje o ni, aby byla silná, odolná, stabilní a mohla dělat radost a přinášet lidem do života novou naději, že je na světě hezky, i když je to občas těžké.


Komu pomůžete?

Podpoříte činnost dobrovolnické služby ve Spolku Trend vozíčkářů Olomouc a díky Vašemu příspěvku zajistíte dobrovolníka pro osoby s tělesným postižením. Dobrovolník dochází na návštěvy, zajišťuje procházky, doprovází na volnočasové aktivity, přináší možnost kontaktu s druhým člověkem a spoustu zážitků, které by osamělý člověk neměl možnost prožít.


Na co vybrané peníze použijeme?

Ze sbírky použijeme peníze na mzdu koordinátorky dobrovolníků, na povinné proškolení, vzdělávání, supervize dobrovolníků a na náklady nutné pro zajištění služby.

Koordinátor služby je pro dobrovolníky důležitý v zajištění informací, bezpečného prostředí a podpory.

Dobrovolníky zaškolujeme ve správném ovládání kompenzačních pomůcek (mechanický vozík, elektrický vozík, schodolez, elektrický zvedák), poskytujeme jim supervizní setkání na sdílení zkušeností z dobrovolnické činnosti, vysíláme je na akreditované kurzy, které jim umožní se ve své práci nadále zdokonalovat a nabírat nové zkušenosti a energii na další setkávání.


Pro plynulý chod služby dále potřebujeme komunikovat přes telefony, emaily a službu dále vykazovat.

Veškeré náklady jsou nastavené tak, aby byla zajištěna kvalita služby, podpora dobrovolníkům přesně podle toho, co je potřeba.

Abychom mohli službu bez problémů zajistit do konce roku, zbývá nám sehnat částku 45 000 Kč. Budeme rádi za Vaši podporu.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se daří!

Jakub Grepl
500 Kč

Hodně štěstí 🍀

Jája
2 000 Kč

Pro dobrou věc

Marcela Z
500 Kč