Caballinus z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Podpořte léčbu, která funguje – podpořte hipoterapii!

CABALLINUS, z. s. Jsme nezisková organizace, která se již od 2. měsíce věku posouvá možnosti handicapovaných dětí prostřednictvím hipoterapie. Věříme, že tento způsob rehabilitace je nejúčinnější pro dětský vyvíjející se nervový systém a přináší vynikající výsledky.

vybíráme od 11.9.2024

HIPOTERAPIE - terapie pro tělo i duši!

Více než čtvrtině našich klientů jsme letos díky podpoře firem, dárců a nadací mohli nabídnout terapii za zvýhodněnou cenu. A tím to nekončí! Celý rok dřeme na tom, abychom sehnaly stabilní finance, a mohly tak snížit náklady na terapie všem rodinám. Protože věříme, že zdraví má být dostupné pro všechny – a každý Váš příspěvek nás k tomu posouvá blíž! Děkujeme !!!
0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Hipoterapie, ačkoli je celosvětově uznávanou metodou rehabilitace, bohužel stále není hrazena zdravotními pojišťovnami v České republice. Je to paradoxní, protože naše země patří v této oblasti k nejlepším na světě a naši odborníci předávají své zkušenosti po celém světě. Hipoterapie skvěle stimuluje centrální nervový systém a pohybovou soustavu klienta, přičemž její pozitivní vliv je zřejmý nejen na fyzické zdraví, ale také na trávicí systém a psychiku.

Studie prokazují, že hipoterapie zlepšuje svalový tonus, rovnováhu, koordinaci a snižuje spasticitu, což napomáhá motorickému vývoji dětí s neurologickými obtížemi. U dětí s poruchami autistického spektra nebo ADHD má tato terapie pozitivní vliv na soustředění, emoční stabilitu a sociální interakce.

I přes svou vysokou účinnost je hipoterapie finančně náročná. Rozhodnutí rodičů opakovaně investovat nemalé částky do rehabilitace jen potvrzuje jejich hluboké přesvědčení, že tato metoda skutečně pomáhá.
Díky štědrosti našich dárců jsme letos mohli nabídnout téměř 25 % terapií za zvýhodněnou cenu. Pro mnoho rodin je tato podpora zásadní, protože bez ní by si terapii pro své děti nemohly dovolit. Pravdou však je, že každý rok začínáme znovu od nuly – nikdy předem nevíme, jaký objem podpory se nám podaří získat. To nás udržuje ve stálé nejistotě, protože pomoc od nadací bývá spíše symbolická, a na pravidelnou podporu se spoléhat nemůžeme. Bez darů nemáme šanci nabídnout snížené ceny všem rodinám, které je potřebují, a tak by se terapie pro spoustu z nich stala nedostupnou. A to nás opravdu trápí, protože vidíme, jak velký přínos pro děti mají. 

Obdivujeme rodiče, kteří neváhají investovat do zdraví svých dětí, a snažíme se dělat maximum pro to, aby tyto terapie zůstaly dostupné pro všechny, kteří je potřebují. 

Ačkoli je hipoterapie uznávaná a prokazatelně účinná, stále není hrazena z prostředků zdravotních pojišťoven. Usilujeme však o to, aby se to v budoucnu změnilo, a nadále budeme hledat způsoby, jak tuto cennou terapii zpřístupnit co nejvíce rodinám.

Děkujeme Vám všem, kteří nám pomáháte!!!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu