NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Neurorehabilitace pro Honzíka

Honzík se narodil předčasně v 27. týdnu těhotenství a strávil celkem 1200 hodin na dýchacích přístrojích. Kvůli krvácení do mozku se pere s dětskou mozkovou obrnou a každý svůj po/krok si musí vybojovat. Pomáhají mu v tom i pravidelné neurorehabilitace, které jsou ale velkou zátěží pro rodinný rozpočet. Proto chceme Honzíkovi k jeho dalším po/krokům přispět i my - připojíte se k nám?

vybíráme od 11.9.2024
6 050 Kč
vybráno 9 % z 64 500 Kč

zbývá

135 dní

přispělo

6 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
"Plánované těhotenství probíhalo idylicky, bezproblémově až do té doby, co ve mně začal narůstat dojem, že něco není v pořádku. O Honzovi jsme si dělali srandu, že z něj bude fotbalista. Celou dobu v břiše kopal jak o závod, až ve 25. týdnu přestal..."  Tak popisuje maminka dnes 12letého Honzíka počátek něčeho, co je noční můrou každého rodiče. Honzík se nakonec kvůli vážným komplikacím narodil už v 27. týdnu a o svůj život dlouho bojoval. A bojuje dodnes - o svůj každý krok a sebemenší zlepšení svých dovedností.

"34cm a 630g čisté lásky," tak o Honzíkově příchodu na svět láskyplně mluví jeho rodiče, kteří se snaží, aby Honzík navzdory svému vážnému hendikepu žil svůj život, jak nejlépe to jen jde. "Na lítost, jestli bude vše v pořádku, na normální život, na běžné starosti nezbyl čas a já musela skončit se vším, co pro mě bylo běžné a začít se 24/7 věnovat Honzíkovi. Postupem času jsem si více a více uvědomovala, že dělám něco, co má smysl daleko více než před tím a že mě v tom utvrzují Honzovy pokroky," říká jeho maminka.

Honzík kvůli předčasnému porodu, dále zkomplikovaném krvácením do mozku trpí dětskou mozkovou obrnou, svalovou hypotonií a oční vadou - strabismem. S maminkou absolvuje pravidelně různé terapie, které mu pomáhají zlepšovat jeho celkový stav. Když se po jedné z hipoterapií Honzík postavil s oporou o zeď, byl to pro jeho rodiče zázrak. Dnes díky terapiím může s oporou i chodit.

Honzíkovi bychom chtěli přispět na další sérii pravidelných neurorehabilitací na suchu i v bazénu v neurorehabilitačním centru Pokrok. Hodina intenzivní neurorehabilitace vyjde rodinu na 1 300 korun, v bazénu dokonce na 1 700 korun. Z částky 64 500 korun by měl Honzík "předplaceno" celkem 45 hodin těchto terapií, které mu velmi pomáhají.

Pomůžete spolu s námi Honzíkovi, aby mohli dál dělat své úžasné po/kroky? 💕



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu