Elpida, o.p.s.


Senioři Zdraví

Babi nebude sedět v koutě

Délka dožití se neustále prodlužuje, lidé ve stáří mohou strávit až třetinu života. Každý pátý senior v Česku se ale většinu času cítí osaměle, řada z nich s nikým nepromluví i několik dní. Co pomáhá? NEZŮSTÁVAT NA TO SÁM, MÍT KAM JÍT, MÍT SE KOMU SVĚŘIT. Proto je tu ELPIDA a už víc než 20 let v tom seniorům pomáhá. PŘIDEJTE SE K NÁM. Vytváříme podmínky i pro vaše spokojené stáří.

vybíráme od 30.9.2024
1 500 Kč

přispělo

5 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
NENECHME BABI SEDĚT V KOUTĚ!

Každý pátý senior v Česku se většinu času cítí osaměle, řada z nich s nikým nepromluví i několik dní. A přitom ve stáří můžeme strávit až třetinu života.

Může to být skvělá životní etapa? Může!  Bývá osamělá? Často ano. 
Pocit osamělosti má negativní vliv nejen na psychickou pohodu, ale i fyzické zdraví. Škodí víc než 15 cigaret denně.

Nepříjemný pocit osamělosti občas vstupuje do života všem generacím, nejvíce ohroženi jsou ale starší lidé. Co pomáhá? NEZŮSTÁVAT NA TO SÁM, MÍT KAM JÍT, MÍT SE KOMU SVĚŘIT. Setkávat se s lidmi a navazovat nové kontakty, zapojit se do komunitních aktivit, věnovat se zájmům nebo se učit něco nového. 

Jak pomáhá Elpida?
Je tady pro seniory více než 20 let. Provozuje dvě vzdělávací a kulturní centra, bezplatnou telefonickou Linku seniorů, vydává časopis Vital, založila pěvecký soubor i značku Ponožky od babičky. Seniorům nabízí také pracovní příležitost v kavárně Stará škola.

Elpida provozuje anonymní a bezplatnou telefonickou Linku seniorů, která seniorům pomáhá zvládat obavy, dlouhodobé osamocení i praktické těžkosti spojené s narušením přirozeného sociálního kontaktu

Pomozte nám posílit naše kapacity, oslovit, povzbudit a podpořit seniory, kteří jsou nedobrovolně sami nebo se tak cítí.
 


I díky vaší podpoře budeme moct dál vytvářet celoroční rozmanitý program pro seniory v našich 2 centrech, pomáhat jim řešit těžkosti na telefonické krizové lince, inspirovat je příběhy aktivního stáří v časopisu Vital a zajistit jim společnost i mezigenerační setkávání v naší kavárně Stará škola.














Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu