Nadace rodiny Vlčkových


Děti, mládež, rodina Hospicová a paliativní péče

24 hodin denně pro své dítě. 0 pro sebe.

Představte si, že nemůžete jen tak zajít na kávu s přáteli, k holiči, užít si koncert nebo vyrazit na rodinný výlet do přírody. Pro většinu z nás jsou to běžné zážitky, ale pro rodiče pečující o vážně nemocné dítě jsou to nedosažitelné sny. Péče o vážně nemocné dítě vyžaduje neustálou pozornost a energii rodičů. Často znamená dlouhodobou izolaci od okolního světa. I vaše podpora jim může přinést tolik potřebnou chvilku odpočinku.

vybíráme od 15.10.2024

24 hodin denně pro své dítě, 0 hodin pro sebe.

Pojďme pečujícím rodičům dopřát trochu času pro sebe...☕👫💖

Všem dárcům mnohokrát děkujeme!!

32 500 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Okamžik, kdy se dozvědí vážnou diagnózu svého dítěte, obrátí rodičům život vzhůru nohama. Veškerý svůj čas a energii vkládají do boje s nemocí. Žádný společný víkend, žádné volno, žádná možnost někoho požádat, aby je na chvíli zastoupil. V koloběhu vyšetření a péče, které doprovází všudypřítomný strach, zapomínají na potřeby nejen své, ale často i svých zdravých dětí a dalších blízkých.

Onemocněním dítěte jako by onemocněla celá rodina.
Nahlédněte s námi do života rodin, které se o svůj příběh podělily. Co jim pomáhá, co je trápí? Čeho litují a na co jsou hrdí? A co by vzkázali těm, kteří se v podobné situaci ocitnou? 

Pečující rodiče svým nemocným dětem dávají 24 hodin denně, sobě 0.
Pojďme to společně změnit.


Vaše podpora může být tím, co těmto rodinám vrátí naději a sílu. Pomozme jim zvládnout ten nejtěžší boj jejich života.

Co můžeme zlepšit?
Zaměřujeme se na rozvoj péče nejen o vážně nemocné děti, ale celé jejich rodiny. Podporujeme odborníky napříč Českou republikou. Jejich dobrá péče vede k lepší psychické pohodě dětí i rodičů, menším obavám a také k tomu, že snáz najdou odborníka, který je schopný jim pomoci. Odborná podpora může odvrátit krizi, udržet rodinu pohromadě a pomoci jim nejen pečovat o nemocné dítě, ale i chránit zdravé sourozence a partnerský vztah. 

Díky dárcům můžeme zlepšovat kvalitu života celé rodiny, protože víme, že o nemocné dítě je nejlépe postaráno, když je silná i jeho rodina.


Děkujeme za podporu! Velmi si jí vážíme.





Nadace rodiny Vlčkových
Zaměřujeme na rozvoj dětské paliativní péče v České republice a vybudování sítě služeb, které odrážejí potřeby rodin pečujících o dítě se závažným onemocněním. Tak aby tyto rodiny mohly prožít i v nejtěžším období svého života co nejvíce radosti - bez ohledu na to, v jaké fázi nemoci se dítě právě nachází.

  • Vyhlašujeme cílené grantové výzvy a rozdělujeme nadační příspěvky, kterými podporujeme rozvoj odborných aktivit a organizací, které se dětskou paliativní péčí zabývají. 
  • Studenty medicíny a mladé profesionály podporujeme ve vzdělávání v oboru dětské paliativní péče prostřednictvím stipendijního programu. 
  • Zapojujeme se v rámci široké profesionální platformy do prosazování co nejrychlejších změn českého systému podpory rodin s vážně nemocnými dětmi. Tyto rodiny se kvůli omezené podpoře ze strany státu, zdravotních pojišťoven i dalších organizací zatím ocitají v situacích, které jsou pro ně extrémně náročné a často i neřešitelné. 
  • Budujeme Cibulku, centrum dětské komplexní péče s paliativním přístupem.  

Iva Bartošová - péče o dárce
iva.bartosova@nrv.org
Nadace rodiny Vlčkových


 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu