Blanka Sigmundová: Dárcovská výzva pro projekt Zachraňujme životy prevencí

Dobrý skutek pro Loono, dobrá karma pro tebe <3

vybíráme od 8.6.2020
5 400 Kč
vybráno 54 % z 10 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rok se s rokem sešel a já slavím další narozeniny. Nejsem fanda narozeninových oslav a dárků. Stejně nikdo nikdy neví, co vlastně koupit, je to tak? :) Rozhodla jsem se proto, že mi úplně nejvíc největší radost udělá, když místo dárku podpoříte můj srdcový projekt. Loono vděčí za svůj život už 48 lidí, kteří tak mohou znovu a znovu slavit svoje narozeniny s těmi nejbližšími. 




Za 6 let, co Loono funguje už vyškolilo v oblasti prevence závažných onemocnění přes 80 000 lidí na více než 2 000 akcích po celé republice. 

Loono, z.s.
Staň se součástí Loono komunity, kterou tvoří tým lékařů, mediků a dalších profesionálů. Učíme lidi, jak žít delší, zdravější a kvalitnější život. Vše to odstartovalo kampaní Sahám si na ně každý měsíc - #prsakoule v roce 2014, nyní se věnujeme prevenci všech civilizačních onemocnění jako je demence, cukrovka či kardiovaskulární onemocnění a další. Těmto nemocem lze totiž předejít a my učíme jak. Přidej se k nám a bojujme za budoucnost ve zdraví společně.

Prevence nepočká, staň se dárcem teď.  

Stalo se ti někdy, že si nevěděl/a, za jakým lékařem zajít nebo si se bál/a? Nejsi sám/a, až 75 % Čechů nedochází na preventivní prohlídky. Důvodů je tisíce. Pojďme to změnit. 
  
  • Díky tobě zvýšíme povědomí o prevenci včetně očkování a zdravém životním stylu po celém Česku. Budeš tak ty, tvoje rodina, kamarádi a blízcí vědět, jak se starat o své zdraví a za jakými lékaři pravidelně docházet.
  • Umožníš nám tvořit obsah na web, blog, podcast i sociální sítě, kde najdeš pouze vědecky ověřené informace, které vždy poradí tobě i tvým blízkým. 
  • Podpoříš vývoj funkcí v naší mobilní aplikaci Preventivka, aby si mohl/a mít své zdraví pod kontrolou.  

Proč je prevence důležitá?

  • pouze 8 % z celkových výdajů ve zdravotnictví připadá na prevenci
  • méně než 40 % Čechů dochází na pravidelné preventivní prohlídky
  • pětileté přežití u rakoviny prsu je při včasné diagnóze více než 80 %
Celkové výdaje, které stát vkládá do prevence, oproti období před pandemií lehce stouply, přesto to ale stále nestačí! Kvůli zanedbávané prevenci je u nás úmrtnost na onemocnění, kterým lze předcházet, o 1/4 vyšší než je průměr EU. Pokud budeme investovat do prevence, ušetří to v dlouhodobém horizontu peníze ze státního rozpočtu. Zároveň to sníží i finanční zátěž důchodového systému v budoucnosti. Staň se dárcem, investuj do prevence a zajisti lepší budoucnost sobě i dalším generacím. Společně to můžeme změnit!

Prevence tobě i tvým nejbližším opravdu může zachránit život. 

Jak bojujeme proti civilizačním onemocněním v Česku?

  • 18 000+ Čechů edukujeme ročně skrze workshopy na školách, firmách, festivalech a veřejných akcích
  • 5 milionů ročně zasáhneme skrze webové stránky, sociální sítě, blog, podcasty a média 
  • 60+ lidských životů jsme zachránili skrze naši bezplatnou mobilní aplikaci Preventivka 

Za naši činnost jsme získali již šest mezinárodních ocenění, například McNulty Prize a EU Health Award. Fungujeme pod záštitou 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a  dlouhodobě spolupracujeme s předními českými lékaři, vědci a známými osobnostmi

Mám vás fakt rád nejen kvůli tomu, co děláte, ale i jací jste.

Honz Složil
300 Kč

Hepi brzdej tů jů! <3

Kateřina Vacková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Loono, z.s., projekt: Zachraňujme životy prevencí