Zachraň jídlo
Let's not waste food!
- Campaign against food waste
- Saving misshapen or otherwise imperfect food that wouldn’t be sold, and giving it to those in need
- Education towards less kitchen waste
- Wasteless recipes etc.
Proč nám na tom záleží?
– potraviny, které se nikdy nesní, jsou pěstovány na ploše větší než Čína a spotřebují 20 % světových zásob sladké vody,
– organický odpad je největším zdrojem emisí metanu, což je skleníkový plyn, který má 80x větší oteplovací schopnost než oxid uhličitý,
– skleníkových plynů produkovaných znehodnoceným jídlem je 4x více než těch vyprodukovaných leteckými společnostmi,
– vyplýtvané potraviny by mohly každoročně nasytit 1,26 miliardy hladovějících lidí.
– potraviny, které se nikdy nesní, jsou pěstovány na ploše větší než Čína a spotřebují 20 % světových zásob sladké vody,
– organický odpad je největším zdrojem emisí metanu, což je skleníkový plyn, který má 80x větší oteplovací schopnost než oxid uhličitý,
– skleníkových plynů produkovaných znehodnoceným jídlem je 4x více než těch vyprodukovaných leteckými společnostmi,
– vyplýtvané potraviny by mohly každoročně nasytit 1,26 miliardy hladovějících lidí.
Tento problém aktivně řešíme. Přispějte teď.
- 150 Kč = teplé jídlo na týden pro člověka bez domova (projekt Zachraň oběd)
- 300 Kč = Zachráníme 7 porcí a nasytíme 7 lidí v nouzi (projekt Zachraň oběd)
- 500 Kč = příprava nového Záchranářského receptu na náš web
- 2 700 Kč = 100 zachráněných a darovaných teplých jídel (projekt Zachraň oběd)
- 9 000 Kč = pravidelné aktualizace a optimalizace mobilní aplikace Zachraň oběd
- 35 000 Kč = externí právní služby na 1 rok, které nám umožňují realizovat systémové změny
- 50 000 Kč = zapojení 2 nových jídelen do projektu Zachraň oběd
🍉 Záchranář jídla může být každý! Váš zájem a pravidelná podpora nám umožní hledat a prosazovat inovativní řešení, jak efektivně využívat potraviny a snížit plýtvání.
Na našich webových stránkách www.zachranjidlo.cz se dozvíte více o naší historii a projektech.
Společně můžeme udělat rozdíl a zajistit, aby jídlo bylo využíváno naplno. Přidejte se k záchranářům jídla hned teď.