Lenka Petrlíková Mašková: Dárcovská výzva pro projekt Abyste byli slyšet!

Ať jsme slyšet nejen na narozeniny!

vybíráme od 31.7.2023
6 818 Kč
vybráno 150 % z 4 545 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Aktivismus mě provází celý můj dospělý život... a když jsem letos dospěla k číslu 45, pojďte to se mnou oslavit!





Ať už tady virtuálně - podporou projektu Arniky na zapojování a informování občanů o tom, jak můžou oni sami bránit životní prostředí, jaká mají práva a jak to udělat, aby byli slyšet, nebo fyzicky do hospody.
Za váš finanční příspěvek Vám prozradím, kde se 21.8. můžeme potkat a připít si :-)
(pokud už o místě a čase nevíte).




Co děláme a jak v Arnice pomáháme místním lidem a občanským spolkům? Lidem a občanským spolkům ze všech možných koutů Česka pomáháme v podstatě po celou dobu, co Arnika existuje, a to různými způsoby. Například jim radíme, jak se co nejefektivněji účastnit procesů EIA a dalších klíčových rozhodovacích řízení, podporujeme je v rámci těchto řízení, sdílíme s nimi naše zkušenosti, dodáváme jim nebo s nimi tvoříme odborné materiály nebo se účastníme veřejných projednávání projektů staveb.

Na váš dar Vám Arnika vystaví daňové potvrzení.
Arnika - program Toxické látky a odpady
Komukoliv z nás se může stát, že bude potřebovat, aby byl slyšet. Všichni máme právo spolurozhodovat o tom, co se děje a staví v místě, kde žijeme. A máme právo se legálními a procesně správnými způsoby postavit proti znečišťování životního prostředí, které může ohrožovat naše zdraví a život. V Arnice už téměř od jejího vzniku pomáháme místním lidem a spolkům podobným problémů předcházet a řešit je. Pomozte nám, abychom to mohli dělat i nadále.
V Arnice už téměř od jejího vzniku pomáháme lidem a občanským spolkům ze všech možných koutů Česka chránit životní prostředí v místě, kde žijí.

Místní obyvatelé totiž nejlépe vědí, co se děje v jejich bezprostředním okolí. A mají právo o tom spolurozhodovat. Nejlépe si také všímají jednotlivých případů znečišťování přírody. My jim pomáháme těmto problémům předcházet a řešit je
Lidi a spolky, které se na náš obrátí, podporujeme například odborně – sdílením našich zkušeností, sdílením a tvorbou odborných materiálů a podkladů apod. Pomáháme jim také v zapojování se do posuzovacích a rozhodovacích řízení (proces EIA, IPPC aj.). Veřejná kontrola staveb a úřadů, které o nich rozhodují, je jednou ze základních složek občanské společnosti a s její pomocí lze lépe předcházet nekoncepčním nebo rovnou nezákonným rozhodnutím.

silujeme tak o to aby místní lidé a občanské spolky měli potřebné odborné a procesní a znalosti a dokázaly posoudit, co se s životním prostředí a veřejným prostorem v místě, kde žijí, děje, a jaký to může mít vliv na jejich život, zdraví a životní prostředí. Chceme, aby se napříště i bez nás dokázaly efektivně vyjádřit a legálními a procesně správnými způsoby postavit proti projektům, které jsou nebezpečné nebo nekoncepční, a aby dokázaly navrhovat alternativní nebo nápravná opatření.
 


S přáním všeho nejlepšího a zdařilého, jak v osobním, tak pracovním životě:-)!

Radka Jakimczuk

Vše nejlepší, Leni! Přeju Ti hodně zdraví, dobra a světla uvnitř a kolem Tebe!

Valeriya Grechko

Všechno nejlepší, Lenkoooo!

Martin Zelinka
200 Kč

Za každý rok dvacet kaček :-D

Marcela Černochová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Arnika - program Toxické látky a odpady, projekt: Abyste byli slyšet!