Institut Paměti Národa Brno: Dárcovská výzva pro projekt Paměť národa Jižní Morava

Den s Pamětí národa - benefiční koncert

vybíráme od 14.6.2024
0 Kč
vybráno 0 % z 50 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Brněnská Paměť národa pořádá v Brně benefiční koncert na podporu svých činností na jižní Moravě. Nemůžete dorazit? Nevadí, přispějte aspoň touto cestou.
Den s Pamětí národa je akce IPN Brno. Na odpolední program pro rodiny s dětmi i širokou veřejnost naváže benefiční koncert, jenž pomůže Paměti národa pokračovat v jejích činnostech na jižní Moravě. V sobotu 29. června v amfiteátru na Kraví hoře zahrají pro Paměť národa legendy české hudební scény kapela Dunaj a Načeva, které spojí bubeník Pavel Koudelka. Úvodním vystoupením je doplní ukrajinský folklorní soubor Kupava. Podpořit jihomoravskou Paměť národa ale můžete i pokud na koncert nedorazíte. Místo nákupu vstupenek na koncert pošlete jednorázový či pravidelný příspěvek na Darujme.cz a pomozte Institutu Paměti národa Brno. 
POST BELLUM
Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví pamětníků z jižní Moravy, která nesmějí zmizet. Dokumentujeme, vyprávíme, vzděláváme a pomáháme. Bez vás bychom nic z toho nedokázali. Děkujeme za vaši podporu!
Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví pamětníků z jižní Moravy, která nesmějí zmizet. Dokumentujeme, vyprávíme, vzděláváme a pomáháme. Bez vás bychom nic z toho nedokázali. Děkujeme za vaši podporu!

Jen díky dárcům jsme schopni připravovat různé akce, přednášky, workshopy a besedy zaměřené na historii 20. století v rámci Institutu paměti národa Brno, který také nabídne jedinečnou a unikátní expozici, jenž bude skrz rozšířené reality, projekcí a autentických deníků přibližovat příběhy pamětníků.

Existence poboček Paměti národa nám umožňuje přiblížit se k zajímavým svědectvím v regionech a natáčet rozhovory s pamětníky ve studiích v blízkosti jejich domova. Kromě dokumentaristiky se v pobočkách věnujeme vzdělávacím projektům, pořádání výstav, setkání, besed a spolupracujeme s místními médii a úřady.

Věříme, že vyprávěním příběhů se předávají i hodnoty, a proto jsme odhodláni připomínat zkušenost s totalitními režimy 20. i 21. století. Budeme vděčni, když u toho budete s námi. Staňte se dárcem a pomozte nám pečovat o Paměť národa.

Děkujeme!


Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
POST BELLUM, projekt: Paměť národa Jižní Morava