Jiří Dorazil: Dárcovská výzva pro projekt Vybavení skautské klubovny v Tuřanech

Bezstarostné skautování

vybíráme od 19.7.2024
20 600 Kč
vybráno 52 % z 40 000 Kč

zbývá

1 den

přispělo

10 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Díky velkému zapojení dobrovolníků z Tuřan se podařilo postavit klubovnu. Teď je potřeba do ní přivést život. 
Podpora skautské organizace pro nás má dlouhodobě velký význam. Proto jsme se rozhodli připojit k tomuto důležitému projektu a přispět. Zveme vás, abyste se k nám připojili a pomohli nám v této iniciativě. Každý váš dar zdvojnásobíme, a to až do celkové částky 20 000 Kč. Věříme, že společně můžeme vybavit novou klubovnu, tak aby ji skauti mohli v příštím školním roce začít plnohodnotně využívat. Každá koruna pomáhá



Kdo nezažil nepochopí. 50 lidí na starost, nabitý program, vše v osobním volnu a zadarmo. Takový je tábor dobrovolníka. Jsem rád, že můžu přispět alespoň malou částkou k tomu, aby tahle parta nemusela řešit, kam uloží věci a kde se bude scházet.

Založení výzvy

Skautská nadace Jaroslava Foglara
V Brně - Tuřanech se podařilo v rámci Participativního rozpočtu města Brna postavit novou skautskou klubovnu. Patří městu a je úplně prázdná. Čím si ji dokážeme vybavit je již na nás. Potřebujeme vaši pomoc.
 Ještě nikdy jsme jako oddíl neměli čistě svůj prostor, svoji klubovnu. Taky jako oddíl rosteme, už máme přes 90 členů, a proto nám současné prostory přestaly stačit. Díky velké podpoře města Brna - projektu Participativní rozpočet, a městské části Brno - Tuřany se povedlo postavit novou klubovnu, kterou budeme mít jako oddíl v dlouhodobé výpůjčce.

Nyní nás čeká druhá meta - vybavit prázdný prostor. Rádi bychom nový školní rok zahajovali už v novém. Prioritně potřebujeme položit zátěžové lino, zajistit osvětlení. Dále bychom rádi pořídili žaluzie, skladovací prostory a botníky, apod. V příštím roce plánujeme žádat na Jihomoravském kraji o dotaci na pořízení kuchyňské linky a spotřebičů, k tomu budeme potřebovat vlastní spoluúčast.

Třetí meta pro nás bude stěhování a následná údržba nových prostor. Zapojovat budeme všechny členy oddílu, úměrně k věku, ale počítáme i se zapojením dětí a mládeže. Nejenže k prostorám nové klubovny členové získají vztah, získají tak také praktické zkušenosti, které se jim budou hodit v civilním životě. I zde tak uplatňujeme skautskou výchovnou metodu. Budeme mít krásné a dostačující zázemí pro naši současnou činnost, kde ale nemyslíme jen na sebe - například se zapojíme do tuřanského dne dětí, uspořádáme podzimní drakiádu, přivezeme Betlémské světlo … Co je pro nás také moc důležité, budeme mít možnost se dále rozvíjet. Už se těšíme na tuto nejveselejší část celého velkého projektu - nová klubovna!

Dne 24.4.2024 spolu s oslavami dne sv. Jiřího (patron skautů) a v dobré víře o naplnění slibů, že stavba bude sloužit jako skautská klubovna, zahajujeme sbírku ještě před předáním stavby městské části Brno - Tuřany a podepsání příslušné smlouvy (smlouva byla podepsána začátkem srpna).



Děkujeme za každou finanční podporu!

skauti z 93. oddílu Tuřany
Junák  - český skaut, středisko Řehoře Mendla Brno z. s.

kontakt: info@skautturany.cz
více o nás: https://www.skautturany.cz/


Potvrzení o přijatém daru, které je možné použít ke snížení základu daně z příjmů, obdržíte v polovině ledna příštího roku. Potvrzení bude uplatnitelné, pokud vyplníte požadované údaje. 

Ať slouží.

Josef Plch
1 000 Kč

Ať se vám ve vaší činnosti daří.

Lenka Klumpnerová
500 Kč

Ať nová klubovna dobře slouží mnoho let!

Michal Kvapil
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Vybavení skautské klubovny v Tuřanech