Radka Červinková: Dárcovská výzva pro projekt SÍLA pro neonatologii v Pardubicích

Radka pade

vybíráme od 24.7.2024
31 450 Kč
vybráno 63 % z 50 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Moji milí, za těch 50 let už jsem nashromáždila věcí hafo, ale kdybyste mi chtěli udělat radost a dobrý skutek k tomu, máte příležitost! Předem děkuji za jakékoliv vaše přispěvky.
Poslední únorový pátek se narodila moje neteřinka Matylda, to nejroztomilejší klubíčko na světě. Cestu na svět neměla lehkou a ještě si ji o měsíc zkrátila. Hned od prvních dní, kdy jsme ji nesměli navštívit ani přes sklo, ji doprovázela chobotnička od Nedoklubka, aby jí v inkubátoru nebylo samotné smutno. Nedoklubko je sdružení, které pomáhá nedonošeným dětem a jejich rodičům. A Nedoklubko zrovna dělá sbírku pro Neonatologické oddělení Pardubické krajské nemocnice, ve které jsem se před 50 lety narodila já... no není to znamení? :)
Nedoklubko, z.s.
Představte si, že nemůžete mít své novorozené miminko doma několik týdnů nebo i měsíců. Přišlo na svět předčasně... Oddělení neonatologie se stává pro takové rodiny dočasným náhradním domovem. Miminka do dlaně potřebují sílu, aby svou cestu neonatologií zvládla. Společně můžeme pomoci tomu, aby miminka a rodiče strávili toto období příjemněji... 💜 Pojďme jim společně poslat sílu! 💜
V České republice se narodí každý rok přibližně 8500 dětí předčasně. Oddělení neonatologie je místo, kde rodiče s dětmi tráví spoustu času a zažívají tu mnoho radostných, ale i těžkých chvil. Je to prostředí, na které už nikdy nezapomenou...

Neonatologické oddělení Pardubické krajské nemocnice je jedním z třinácti intermediárních center. Zajišťuje péči o středně nezralé novorozence, tedy o předčasně narozené děti od 32. týdne těhotenství. Rodiče a jejich děti tu mají tu nejlepší péči. I my v Nedoklubku jsme si obdobím na neonatologických odděleních prošli. Proto víme, co pomáhá a ve spolupráci s vedením oddělení připravujeme sbírku na pořízení potřebného vybavení pro neonatologické oddělení.



Pošlete SÍLU do Pardubic.
Děkujeme všem za podporu!




Všechno nejlepší, Radko :o)

Jirka Vaněk
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nedoklubko, z.s., projekt: SÍLA pro neonatologii v Pardubicích