Nováková Eliška: Dárcovská výzva pro projekt Green Patrol v akci v ochraně tygrů

Spravedlnost pro přírodu

vybíráme od 3.9.2024
0 Kč
vybráno 0 % z 50 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
🐅 ZKUSME MÍSTO NÁVŠTĚVY ZOO PODPOROVAT GREEN PATROL 🐅 
‼️GREEN PATROL VÁS POTŘEBUJE‼️ 
Tito muži tvrdě makají v terénní akci na monitoringu tygrů sumaterských. Každá akce je za hranici možností běžného člověka. Těžké batohy na zádech, rozvodněné pralesní řeky, prudké kopce, bahno a riziko střetu s pytláky. 

Spolek Prales dětem je vytvořil a podporuje od roku 2013. Vždy to byla naše společná mise a vždy byla důležitější než výkup pralesa. Byl to vždy konflikt, pátrání po pytláckých pastech, po deviantních osobách, které vraždí zvířata pro peníze a tradiční asijskou medicínu. Vždy to bylo důležité a vždy lidmi tak  trochu nepochopené. 

V roce 2023 jsme Green Patrol restartovali a oživili a v roce 2024 ji poslali zpět do terénní akce s licencí na monitoring tygrů sumaterských v NP Gunung Leuser. Velká věc ‼️ Očekávali jsme velký návrat lidí k podpoře, radost a nadšení, že Sumatra nepadla ‼️ Lidé však mlčeli a mnozí se ke Green Patrol otočili zády. 

Během pár dní vám sdělíme finální bombu k Sumatře a já se skutečně modlím k pralesům a všem pralesním démonům, aby to lidé pochopili a nezazdili, poněvadž pokud to uděláte, Green Patrol padne na základě nedostatečné podpory. S pádem Green Patrol padne ochrana tygrů v celé tamní oblasti, poněvadž Green Patrol koná a my to financujeme díky lidskému zájmu a podpoře. 

Tito muži riskují pro tygry a pro každého z nás. Mnohým lidem bude stačit tygr sumaterský v kleci v Zoo, ale nám  teda ne! 

Udělám vše pro zachování činnosti Green Patrol a věřím, že mi pomůžete. Zadejme si každý 100 Kč na účet Green Patrol: 2600885307 / 2010, kdo ještě nemáte a vyšlehne plamen zájmu o ochranu tygrů.

Kdo bude mít zájem, může letět na 14 dní na Sumatru a vyrazí na týden do pralesa na monitoring tygrů sumaterských ‼️ 

🐅 ZKUSME MÍSTO NÁVŠTĚVY ZOO PODPOROVAT GREEN PATROL 🐅 
Justice for Nature, z.s.
Tým Green Patrol na Sumatře ve spolupráci se strážci z Národního parku Gunung Leuser provádí monitoring a protipytláckou činnost na hranici i uvnitř samotného parku. Svým darem můžete podpořit jejich činnost, nákup vybavení i monitoring ve prospěch terénní ochrany sumaterské divočiny.
Představujeme Vám proti pytláckou hlídku Green Patrol, která je složena z komunitních strážců a které jsme pomohli se založením vlastní indonéské organizace pod názvem Yayasan Patroli Hijau Lestari. Historie této hlídky sahá až do roku 2014, odkdy je aktivní na poli ochrany divoké přírody v oblasti Bohorok na Severní Sumatře. Její činnost se odehrává  především v terénní činnosti, v nárazníkové zóně národního parku Gunung Leuser a zároveň i uvnitř parku ve spolupráci se strážci z daného národního parku.




Díky Vaší podpoře dokážeme znovu vybavit Green Patrol, zajistit kvalitní technické vybavení a zázemí, stejně jako pravidelné finanční ohodnocení týmu, který se tak bude moci naplno věnovat ochraně sumaterské divočiny.


 

Pomozte nám pokračovat v aktivní přímé ochraně tygrů, slonů a orangutanů! 
Prevence a přímá akce se ukazují jako účinné nástroje proti pytláctví. 



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Justice for Nature, z.s., projekt: Green Patrol v akci v ochraně tygrů