Zdenek Mihalco: Dárcovská výzva pro projekt Pro celé Jesenicko postižené povodněmi

Kraj mého srdce musí znovu žít. Podpořme ho

vybíráme od 18.9.2024
67 000 Kč
vybráno 34 % z 200 000 Kč

zbývá

29 dní

přispělo

25 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Hory, mlha a skvělí lidé. Jesenicko a Bruntálsko. Kraj mého srdce. Kraj, kde jsem se narodil, kam se vracím. Pojďme společně podpořit lidi v těžkých chvílích, aby se vyrovnali s následky katastrofálních povodní.
Na Jesenicku žije spousta skvělých lidí, které bych rád spolu s Vámi podpořil. Zasáhla je totiž katastrofa nevídaných rozměrů, s jejíž následky potřebují pomoci. V Nadaci Via, kterou mám tu čest vést, jsme spolu s tamními starosty a ve spolupráci s médiem PositivJE spustili sbírky pro jednotlivé obce i pro celé Jesenicko.

Prosím, podpořte je a darujte.

Váš dar poputuje na sbírku Nadace Via pro Jesenicko, jejíž výtěžek bude rovným dílem rozdělen tamním obcím zasaženým katastrofální povodní.
Nadace Via
Pomozte nám přežít a nezbláznit se. Jesenicko postihla největší katastrofa od dob druhé světové války. O víkendu 13.-15. září 2024 se celým regionem prohnala ničivá povodeň, která zdevastovala většinu jeho obcí a změnila osudy tisíců lidí. Stovky domovů, polovina všech škol, hlavní dopravní cesty, sportoviště, parky, dětská hřiště a ostatní infrastruktura – vše bylo zničeno. Jedním slovem – ZKÁZA.
Následky povodní jsou v regionu extrémní, škody jdou do miliard korun. Voda vzala skoro vše. Díky Vaší podpoře a pomoci se lidé budou moci vrátit domů. Pokud by se podařilo získat celkem 100 miliónů korun, mohli bychom společně změnit osud stovkám lidí. Vaše podpora je konkrétní pomocí, aby se život do Jesenicka mohl navrátit co nejdřív. Srdečně děkujeme za Vaši štědrost a podporu.

Sbírku pro postižené obce z Jesenicka administruje a zajišťuje Nadace Via. Vaše dary do této sbírky budou zaslány přímo jednotlivým obcím a to rovným dílem. Budou využity na aktuální pomoc podle potřeb. V první chvíli půjde o zajištění základní pomoci pro zasažené obyvatele a rodiny, následovat budou opravy poničených domů a majetku, stejně jako obnova zdevastované infrastruktury.

Použité fotografie – zdroj: Novinky.cz, Jan Handrejch  + foto od obyvatel ze zasažených obcí

Hodně vnitřní síly všem těm šikovným a pracovitým lidem na Jesenicku!

David Fojtik
5 000 Kč

Už zas vychází slunce.

Petr Svoboda
5 000 Kč

Moc díky za výzvu. V dobré se to obrátí. Musí!

Lukáš Hejna
2 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Via, projekt: Pro celé Jesenicko postižené povodněmi