MEGA a.s.: Dárcovská výzva pro projekt SOS Povodně ČR

Povodně 2024 ČR

vybíráme od 19.9.2024
8 300 Kč
vybráno 83 % z 10 000 Kč

zbývá

31 dní

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomozte s námi a připojte se do firemní výzvy zaměstnanců společnosti MEGA, kterým není lhostejný osud lidí postižených povodněmi, jež výrazně zasáhly některé oblasti České republiky. Finanční pomoc je v tuto chvíli jednou z nejpotřebnějších a bude směřována na okamžitou i následnou materiální či psychosociální pomoc či krizovou intervenci. 
Skupina firem MEGA se zapojuje do humanitární sbírky organizace Člověk v Tísni - SOS Povodně ČR. 
People in Need - Člověk v tísni
Pomozte s námi obětem povodní! V reakci na povodně jsme aktivizovali týmy našich terénních pracovníků, kteří již začali pomáhat v postižených oblastech. Jsme také ve spojení s integrovaným záchranným systémem a případnou pomoc koordinujeme s dalšími organizacemi.
S odstraňováním následků povodní máme dlouhodobou zkušenost

V prvních týdnech se soustředíme na okamžitou materiální pomoc obcím, ale svoji hlavní úlohu vnímáme v adresné pomoci a obnově zasažených domácností. Mapujeme potřeby v postižených oblastech spolu se starosty a krizovými štáby, obcházíme jednotlivé domácnosti a zaměřujeme se na pomoc těm nejzranitelnějším, jednotlivcům nebo rodinám bez příbuzných a větších úspor. Poskytujeme psychologickou pomoc, radíme s vyřízením pomoci od státu, ale i s opravami domů či jejich vysoušením.

Na místě často působíme i roky po katastrofě, kdy se pozornost přesouvá jinam, ale lidé se stále nějak vypořádávají s následky.

Já gratuluji panu Janu Skalickému (Stačilo!), který v našem českém kroužku dezinformátorů dostává medaily za krásné video, ve kterém povodně zpochybňuje :-)

Daniel Jandáč
1 000 Kč

Díky všem, kteří pomáhají.

Jana Vorlová Čeledová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
People in Need - Člověk v tísni, projekt: SOS Povodně ČR