Iva Bartošová: Dárcovská výzva pro projekt Centrum CIBULKA, péče o vážně nemocné děti a jejich rodiny

Ovocný strom pro Cibulku

vybíráme od 20.9.2024
2 623 Kč
vybráno 26 % z 10 000 Kč

zbývá

37 dní

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pojďme se společně podílet na obnově zahrady v areálu usedlosti Cibulka, který bude v budoucnu sloužit jako centrum dětské komplexní péče a lůžkový hospic. Za vybrané peníze pořídíme ovocný strom do západní zahrady u domku zahradníka. 
Jsem lokální patriot z Prahy 5, čtvrti Košíře a zejména hrdě propaguji Cibulky (čtvrť v Košířích) a Cibulku (park a usedlost či zámeček). V místě žiji mnoho let, léta jsem vedl dětské kolektivy a dosud denně čtvrtí i parkem procházím. V pubertě jsem prožil několik nočních hodin v opuštěné usedlosti z nějakého důležitého vzdoru, později se svěřenými dětmi jsme podnikli průzkumy chátrajícího „zámečku“ a prožili řadu „bojových“ her, včetně nočních, v parku tehdy málo známém a neudržovaném. Ostatně i moji ženu jsem možná kdysi dávno zaujal kromě jiného znalostí toho kdy a kde dozrává konkrétní ovoce v okolí – asi usoudila, že rodinu uživím.

S nadšením jsem přijal převzetí areálu usedlosti Cibulka Nadací rodiny Vlčkových, s radostí vítám účel rekonstrukce na Centrum dětské paliativní péče a od počátku, od prvních cedulí na zdech hrozících zřícením, vlastně denně vidím postup prací a zřetelných proměn.   

Ve snaze toto prospěšné dění podpořit nemohu asi mnoho přispět k pracem, které se dějí tak rychle, že bych tomu nestačil. Ve shodě s pracovnicemi Nadace rodiny Vlčkových jsem se rozhodl vyzvat zejména své známé spolustudenty z U3V různých univerzit, sousedy na Cibulkách a další a další – k finanční sbírce s účelem a cílem přispět na výsadbu jednoho nebo více vzrostlých ovocných stromů, nejspíše původních odrůd, v zahradě usedlosti. Tato výsadba podle projektu se předpokládá brzy ve vhodné době z hlediska postupu rekonstrukce západní zahrady a s ohledem na vhodné vegetační období pro výsadbu. Toto zaměření na ovocné dřeviny se mi moc zamlouvá, umožnuje podílet se poměrně viditelně a hmatatelně na realizaci ve veřejném prostoru už i minimální částkou, přitom vyšší zaslaná částka umožňuje pokračovat v dalších místech areálu i v další budoucnosti.       

Pavel   K o č í
e-mail: p.koci@volny.cz



Nadace rodiny Vlčkových
Přejeme si svět, kde mají všechny rodiny s vážně nemocnými dětmi špičkovou péči a zažívají chvíle radosti. Věříme, že se společně s odborníky a díky podpoře dárců podaří zařadit Českou republiku mezi země s nejlepší dětskou paliativní péčí na světě. V prostorách historické usedlosti v Praze - Košířích proto vzniká CIBULKA - Centrum dětské komplexní péče a dětský lůžkový hospic.
Péči o dítě se závažným onemocněním dlouhodobě zajišťují rodiče v režimu 24/7. CIBULKA jim nabídne možnost svěřit zodpovědnost za péči na několik dní až týdnů do rukou odborníků a odpočinout si, ať už se rozhodnou trávit čas společně s dítětem nebo ho využít jinak, například odjet na dovolenou se zdravým sourozencem. Dětský hospic s 12 pacientskými pokoji bude sloužit především pro odlehčovací pobyty. 

  • CIBULKA nabídne špičkovou zdravotnickou péči a celou paletu dalších služeb  (psychosociální, duchovní, vzdělávací atd.). 
  • CIBULKA nabídne ubytování pro rodiče i zdravé sourozence, kulturní a volnočasové aktivity. 
  • CIBULKA bude sloužit jako vzorové pracoviště. 
  • V prostorách CIBULKY vznikne vzdělávací středisko pro odbornou komunitu. 
Od konce roku 2026 bude centrum sloužit rodinám. Společnými silami dokážeme, že prožijí i v nejtěžším období života co nejvíce radosti.
CIBULKA - MÍSTO PRO VÁŽNĚ NEMOCNÉ DĚTI A JEJICH RODINY.
 
Pojďte do toho s námi. Na každé chvilce záleží. Na každém daru záleží.
   
Za Vaši laskavou podporu děkujeme. Velmi si jí vážíme. 

Na ovocný strom do zahrady. Honza u3v

Honza Zeman
123 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace rodiny Vlčkových, projekt: Centrum CIBULKA, péče o vážně nemocné děti a jejich rodiny