Leona Müllerová: Dárcovská výzva pro projekt Saháš si na ně každý měsíc?

Valeo pro zdravá prsa

vybíráme od 1.10.2024
1 700 Kč
vybráno 17 % z 10 000 Kč

zbývá

7 dní

přispělo

6 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Zaměstnanci Valeo podporují růžový říjen

Valeo Praha se v říjnu barví na růžovo, aby podpořilo Růžový říjen a Loono. Podporujte s námi. 

Loono, z.s.
Nejrůžovější měsíc v roce je zpět a Ty můžeš být jeho součástí. I letošní říjen bude věnován prevenci rakoviny prsu. Tento měsíc totiž upozorňuje na druhou nejčastější rakovinou u žen, na kterou jich ročně v Česku zemře až 2 000. Prevencí a včasným záchytem by se ale až 30 % úmrtí dalo zabránit. A to je naším cílem - informovat všechny maminky, babičky, dcery, tety i tvoje kamarádky, že pravidelné prohlídky a samovyšetření jim mohou zachránit život. Staň se součástí Růžového října a udělejme společně vše pro to, aby již žádná žena nezemřela na rakovinu prsu.

Jak jsme na tom v Česku s prevencí rakoviny prsu?

  • pouze 60 % žen v Česku se účastní screeningového programu rakoviny prsu
  • díky mamografickému screeningu však v Česku klesla úmrtnost na rakovinu prsu o 31 %!
  • až 75 % žen se rakovina prsu ohlásí jako hmatná nebolestivá bulka 
Nezapomeň ale, že rakovina prsu se netýká jen žen. U celého 1 % se rakovina objeví i u mužů. Kampaní Sahám si na ně každý měsíc #prsakoule jsme oslovili za deset let již miliony Čechů a tisíce z nich naučili, jak se správně samovyšetřovat, na jaké screeningy mají nárok a jak se správně o sebe starat. Naše kampaň slaví letos už 10 let! Přesto je však důležité se nezastavit a v osvětě pokračovat. Minulý rok se nám podařilo vybrat 100 000 Kč, podaří se nám letos 200 000 Kč? Staň se dárcem a dej ostatním vědět, že tobě na zdravých prsou záleží!

A co nás čeká dál?

  • Tvůj příspěvek umožní dál pořádat workshopy a učit ženy i muže všech věkových kategorií, jak správně pečovat o svá prsa. 
  • Díky tobě připravíme online kampaň na příští rok, která bude učit, jak rakovině předcházet a na koho se obrátit v případě podezření.
  • Podpoříš rozvoj aplikace Preventivka, která ti připomíná pravidelné samovyšetření prsou a termíny preventivních prohlídek.  
… To všechno s cílem, aby už nikdo z nás nepřišel o svoji maminku, tetu, kamarádku nebo kolegyni.

Kdo je Loono?

Ještě jsi neslyšel/a o naši organizaci? Loono je tu už 10 let a učíme, jak žít kvalitní a dlouhý život. Více o nás si můžeš přečíst na webových stránkách nebo nás sleduj na Instagramu.

#prsakoule #ruzovyrijen #loonocz

💪

Ta hlasitá
200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Loono, z.s., projekt: Saháš si na ně každý měsíc?