Leona Müllerová: Dárcovská výzva pro projekt Saháš si na ně každý měsíc?

The Mozart Prague for #boobsandballs

vybíráme od 18.10.2024
500 Kč
vybráno 3 % z 15 000 Kč

zbývá

44 dní

přispěl

1 člověk
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Empower Your Health: Let's Make a Difference!

At The Mozart Prague, we understand the importance of prevention, which is why we proudly support Loono and their initiatives.
We are committed to raising awareness for breast cancer during Pink October and testicular cancer during Movember.
Join us to spread awareness, prioritize your well-being, and always return to us in good health!
Loono, z.s.
Nejrůžovější měsíc v roce je zpět a Ty můžeš být jeho součástí. I letošní říjen bude věnován prevenci rakoviny prsu. Tento měsíc totiž upozorňuje na druhou nejčastější rakovinou u žen, na kterou jich ročně v Česku zemře až 2 000. Prevencí a včasným záchytem by se ale až 30 % úmrtí dalo zabránit. A to je naším cílem - informovat všechny maminky, babičky, dcery, tety i tvoje kamarádky, že pravidelné prohlídky a samovyšetření jim mohou zachránit život. Staň se součástí Růžového října a udělejme společně vše pro to, aby již žádná žena nezemřela na rakovinu prsu.

Jak jsme na tom v Česku s prevencí rakoviny prsu?

  • pouze 60 % žen v Česku se účastní screeningového programu rakoviny prsu
  • díky mamografickému screeningu však v Česku klesla úmrtnost na rakovinu prsu o 31 %!
  • až 75 % žen se rakovina prsu ohlásí jako hmatná nebolestivá bulka 
Nezapomeň ale, že rakovina prsu se netýká jen žen. U celého 1 % se rakovina objeví i u mužů. Kampaní Sahám si na ně každý měsíc #prsakoule jsme oslovili za deset let již miliony Čechů a tisíce z nich naučili, jak se správně samovyšetřovat, na jaké screeningy mají nárok a jak se správně o sebe starat. Naše kampaň slaví letos už 10 let! Přesto je však důležité se nezastavit a v osvětě pokračovat. Minulý rok se nám podařilo vybrat 100 000 Kč, podaří se nám letos 200 000 Kč? Staň se dárcem a dej ostatním vědět, že tobě na zdravých prsou záleží!

A co nás čeká dál?

  • Tvůj příspěvek umožní dál pořádat workshopy a učit ženy i muže všech věkových kategorií, jak správně pečovat o svá prsa. 
  • Díky tobě připravíme online kampaň na příští rok, která bude učit, jak rakovině předcházet a na koho se obrátit v případě podezření.
  • Podpoříš rozvoj aplikace Preventivka, která ti připomíná pravidelné samovyšetření prsou a termíny preventivních prohlídek.  
… To všechno s cílem, aby už nikdo z nás nepřišel o svoji maminku, tetu, kamarádku nebo kolegyni.

Kdo je Loono?

Ještě jsi neslyšel/a o naši organizaci? Loono je tu už 10 let a učíme, jak žít kvalitní a dlouhý život. Více o nás si můžeš přečíst na webových stránkách nebo nás sleduj na Instagramu.

#prsakoule #ruzovyrijen #loonocz
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Loono, z.s., projekt: Saháš si na ně každý měsíc?