NoLog z.s.


Jiné

Nabízíme bezpečné technologické zázemí aktivismu. Podpořte nás.

Pomozte nám provozovat nástroje pro aktivisty, novináře i obecnou veřejnost. Bez sledování a analýzy osobních údajů, bez cíle generovat zisk.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Kdo jsme

NoLog je nezávislý IT kolektiv podporující jednotlivce i skupiny, které usilují o spravedlivější a udržitelnější svět. Delší dobu jsme provozovali služby pro užší okruh organizací, letos se nám ale povedlo narůst a získat dost prostředků k rozšíření projektu. Můžeme tak poskytnout bezpečné technické zázemí více lidem než kdy dříve. Třeba i vám.  

Co děláme

1) Provozujeme online nástroje pro veřejnost. Pořídili jsme si vlastní hardware a rozjeli jsme nástroje, které dokáže používat takřka kdokoli: sdílený textový editor, úložiště pro posílání větších souborů, aplikace k tvorbě anket, zkracovač odkazů a další.
2) Poskytujeme technologické zázemí organizacím. Od hostingu webů a e-mailů, přes sdílená úložiště souborů, komunikační fóra až po celé virtuální servery.
3) Vzděláváme o IT bezpečnosti. Poskytujeme školení pro aktivisty i novináře a chystáme rozsáhlou wiki. 

Naší zásadou je, že neukládáme žádná data identifikující uživatele, ať už jde o IP adresy, verze prohlížeče či další údaje – a dělat to nikdy nebudeme. Naše disky jsou šifrované, stejně jako komunikace uvnitř kolektivu. Když to jde, používáme end-to-end šifrování: vaše informace se zkrátka snažíme neznat.

Na co peníze využijeme

Všechnu práci odvádíme zdarma ve volném čase. Hardware, elektřina i prostor v datacentru ale stojí již teď několik tisíc měsíčně. Protože nebereme peníze od státu a naše služby nejsou zpoplatněné ani procpané reklamami, pořebujeme s náklady pomoci. Jedině tak dokážeme provoz udržet a rozšiřovat.
Proto ze všeho nejvíc oceníme pravidelný měsíční dar, protože i stovka měsíčně nám pomůže část nákladů pokrýt. 
S přivývajícími nároky na provoz potřebujeme také do naší infrastruktury přidat další servery a s tím se pojí jednorázové náklady na nákup hardware v řádu desítek tisíc korun. 

Další informace

Můžeme vám nebo vaší organizaci pomoc s fungováním, nebo se chceš do fungování NoLogu sám/sama zapojit? Napiš nám prosím na kolektiv@nolog.cz
Další informace můžeš najít na našem webu nolog.cz nebo nám napiš na darujme@nolog.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za snášení mých otravných bug reportů a prosbiček o změny :-)

Kayla Eilhart

Jsem s Vámi...

Jan Rippl
250 Kč

Thank you for excellent services an exemplary privacy policy!

Federico
1 200 Kč

Decentralizovaná sociální síť je to, na co už 10 let čekám!

Vít Macháček
110 Kč

Trocha na provoz pro začátek

Zdeněk Charvát
500 Kč

Tak hned od začátku něco málo nasypu, aby to mělo co zobat.

David_Melden
150 Kč

Keep up the good work!

Dárce

Aspoň na pár kafí na provoz :-)

Kayla Eilhart

Jste nejlepsi!

Dárce

Ať to funguje.

Miloš Hlávka
902 Kč