Greenpeace


Životní prostředí Zvířata

Výzva pro přírodu - Darujte dvakrát!

Za posledních padesát let se počty volně žijících živočichů na planetě zmenšily o dvě třetiny. Letos v prosinci nás čeká klíčová biodiverzitní konference (COP 15) v Montrealu, kde budou světové političky a politici rozhodovat o závazcích v ochraně biodiverzity do roku 2030. Velryba černá, gorila horská, nosorožec tuponosý – to jsou jen ty nejznámější příklady druhů zvířat, které možná naše děti už nepoznají. Zachraňme, co z přírody ještě zbývá …

vybíráme od 29.11.2022
503 952 Kč

přispělo

702 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Země zažívá největší úbytek života od dob dinosaurů a na vině je člověk. Podle vědců způsob, jakým produkujeme potraviny, těžíme, znečišťujeme, lovíme, stavíme a cestujeme, ohrožuje vyhynutí nejméně milionu druhů. Podle aktuálních dat se od roku 1970 populace divokých zvířat snížila v průměru o 69 %. Velký problém pro biodiverzitu představuje i šíření nepůvodních invazivních druhů, které je třeba snížit minimálně o polovinu.

Právě teď je možnost změnit globální kurz lidstva směřující k destrukci a otočit svět směrem k záchraně. Můžeme zachránit nejen ty nejohroženější druhy na světě jako jsou horské gorily či nosorožec jávský, ale celé ekosystémy – pralesy, savany, mokřady, korálové útesy, bez kterých se na Zemi neobejdeme.

Celý svět se letos v prosinci na COP 15 v Montrealu zaváže v rámci Úmluvy o biologické rozmanitosti k novým cílům pro ochranu biodiverzity do roku 2030. Pokud můžete, prosím, podpořte Výzvu pro přírodu.  Děkuji Vám za jakoukoliv podporu.


Mgr. Jan Freidinger, vedoucí kampaně
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Prave jsem dar ve vysi 510 kc poukazala na vas ucet pod VS: 9144084113.
Preji s projektem hodne uspechu!

Petra Roberts

Petra Roberts
510 Kč

Držím palce vaší práci a přeji mnoho ůspěchů.

Pavel Ondráček

Děkuji Vám za pomoc přírodě a přeji pevné zdraví a hodně energie do roku 2023! :)

Dominik Burian
1 020 Kč

Díky za Vaši práci!

Martin Jiřička

Veselé Vánoce!

Jakub F.

Doufám, že můj dar skutečně pomůže.

Uladzimir Lagoun
230 Kč

K vánocům bych si přála, aby se naše planeta, a vše živé na ní, měla dobře. A aby si co nejvíce lidí uvědomilo, že pečovat o Zemi a chovat se k ní s úctou je jediná možnost, jak mít šťastnou budoucnost.

Anna Volečková
510 Kč

Děláte moc dobrou věc!!!!

Kamila Šimonková
510 Kč

Kéž by se podařilo cílů do roku 2030 dosáhnout. Děkuji za vaše úsilí i ostatních, kterým záleží na živé planetě.

Richard Otruba
1 020 Kč

🐮🐖🐷🐄🐃🐂🐽🐏🐗🐆🐅🐯🦁🐒🐫🐪🐐🐑🐹🐻🐇🐰🐼🐻🐁🐀🐭🐘🐣🦃🐔🐣🐧🐦🐻🐍🐊🐸🐬🐠🐙🐳🐳🐞🐜🐛🕷🕸🦂

pipin
666 Kč