Deník Alarm, z. ú.


Kultura, umění a historie Osvěta a poskytování informací

Bez vás to nepůjde! Staňte se pravidelnými dárci Alarmu

Oligarchizace českého mediálního prostoru graduje. Jedinou odpovědí jsou média financovaná čtenářstvem. Potřebujeme každého z vás.

vybíráme od 8.7.2024
201 007 Kč
vybráno 67 % z 300 000 Kč

zbývá

8 dní

přispělo

328 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Každý den otevírá stránky Alarmu přes dvacet tisíc čtenářů, měsíčně nás navštíví 400 tisíc lidí a polovina z nich se vrací na naše stránky pravidelně. Za necelých jedenáct let si Alarm vybudoval nezastupitelnou pozici na české mediální scéně a stal se důležitým hlasem sociální spravedlnosti, progresivních hodnot a postojů. Od samotného začátku je pro nás naprosto klíčová nezávislost, která se odráží i v podobě našeho financování. Daří se nám stát na vlastních nohou, pomalu zvětšovat redakční okruh a udržovat veškerý obsah zdarma.

Média všude na světě se oligarchizují a ta nezávislá to mají čím dál těžší. Politický posun směrem ke krajní pravici a situace na mediálním trhu spolu úzce souvisí. Oligarchové se už ani netají tím, že si média kupují kvůli udržování a zvětšování svého vlivu.

Mediálních projektů, které si skutečně zachovávají nezávislost, je v Česku opravdu jen hrstka. Mají nezastupitelnou roli, ale potřebují taky pomoc ze strany svých čtenářů a čtenářek. Nemohou totiž konkurovat rozpočtům generovaných velkým kapitálem, ale s dostatečně velkým a loajálním čtenářstvem mohou alespoň částečně měnit podobu mainstreamové debaty u nás. V extrémně křehkých časech, v nichž se právě nacházíme, to může znamenat opravdu hodně.

Pravidelně či jednorázově naši redakci podporuje přibližně čtyři tisíce čtenářů. To jsou asi dvě procenta z našich dvou set tisíc jádrových čtenářů. Je to opravdu důležitý počet lidí, ale pokud chceme skutečně ovlivňovat chod české společnosti, stačit to nebude. Pokud mezi tyto navracející se čtenářky a čtenáře patříte, a ještě nejste našimi podporovateli a podporovatelkami, rozšiřte řady našich pravidelných dárců v nové kampani. Jedině pravidelná podpora ze strany čtenářstva umožňuje Alarmu dále rozvíjet tento unikátní mediální projekt, který plní na české scéně nezastupitelnou roli.

Pokud vám tyto postoje nejsou lhostejné a věříte, že Alarm je jejich nositelem v české veřejné debatě, zapojte se do naší aktuální kampaně. Jsou před námi obrovské, až dějinné výzvy, které nebude jednoduché překonat. Jedno už je ale jisté teď - bez vás to nepůjde!

Jakékoliv dotazy k fungování Alarmu a jeho financování vám zodpoví Klotylda.
m: +420 721 347 911 | e: klotylda@denikalarm.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

konečně i já .)

Veronika Nagyova
350 Kč

Diky za podcasty

Dárce
300 Kč

Dělal jsem revizi odběrů. Zrušil jsem po dlouhé době Insider (už jsem toho měl dost :D) a tak volný peníz přesouvám do Alarmu a navyšuju tak měsíční podporu. Pokračujte v super práci!

starojda
400 Kč

Ráda vás čtu a to je můj malý první malý příspěvek, počítám s tím, že vás začnu pravidelně podporovat. Jsem ráda, že jste.

Růa Hausnerová
100 Kč

Díky za vaši práci, nevím co bych dělala bez podcastů Alarmu! Zvlášť cením Hysterii, Všichni tady umřeme, Pay Gap a Studio Alarm. Díky!

Růža

Diky moc, delate to dobre. Nejvic me bavi (a obcas desi) Studio Alarm a podcast Hysterie.

Eva Stribrna
150 Kč

Poprvé v životě podporuji nějaký deník, poprvé si to někdo zaslouží.

Michal Hašek
150 Kč

Těším se na články!

Jan Kostečka
300 Kč

Držím palce, děláte to skvěle! Jsme na stejné lodi.

Honza, politiq.cz

Jan Martínek
1 000 Kč

Pozdrav všem a děkujeme.

Jana Čeňková
1 000 Kč