Dark Bark Drama z.ú.


Jiné Kultura, umění a historie

Crowdfunding na originální a experimentální hru - Something Human

Jedna noc, jedno místo, jedno transformativní setkání - Something Human je současné drama/sci-fi příběh o setkání dvou cizinců, kteří se chopí šance a odhalí, kým skutečně jsou pod svými maskami. V průběhu noci však vyvstává zásadní otázka: je možné být milován, pokud člověk skutečně ukáže, kým je?

vybíráme od 31.8.2024
5 620 Kč

přispělo

6 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Úvodní video týmu:
https://youtu.be/IdS6JO_NHbU

Příběh hry Something Human vznikal několik posledních let a původně byl napsán jako filmový scénář. V současné době je záměrem prozkoumat možnosti adaptace materiálu pro jeviště; být otevřený proměně textu, umožnit hercům vnést svůj vklad a prozkoumat fyzickou a hudební stránku, která je pro divadelní práci odlišná.

Záměrem je vyvolat pocit intimity nejen mezi herci, ale i pro diváky - naším cílem je hrát site-specific v bytě a omezit každé představení na malý počet diváků. Přesto doufáme v dlouhou sezónu pravidelných představení, čímž dáme šanci většímu počtu diváků, aby se na dílo nakonec přišli podívat. O premiéře budeme informovat na https://www.darkbarkdrama.com/.
 
Proč podpořit naši práci? Domnívám se, že nejlepší způsob, jak na tuto otázku odpovědět, je transparentně a upřímně sdělit své naděje jako autor a režisér a nechat to na zvážení každého. Something Human je můj způsob, jak prozkoumat představu o tom, že člověk má svou „stinnou“ stránku - věci, které o sobě nechceme prozradit a které by mohly být považovány za „tabu“. Zde bych rád nabídl citát (který považuji za inspirativní) Sheldona B. Koppa, významného spisovatele a psychoterapeuta: „Nemůžete nikoho přinutit, aby vás miloval - musíte jen využít své šance a odhalit, kdo skutečně jste“. To vystihuje téma tohoto příběhu - víceméně...

Usiluji o tento projekt, protože se domnívám, že by mohlo být užitečné podělit se o společnou práci, která by v ideálním případě uvolnila - byť jen trochu - převládající, podmíněné přesvědčení o tom, jaký by člověk měl být, na rozdíl od (podle mého názoru zdravějšího) toho, jaký je. Mým cílem není dávat konkrétní odpovědi - nevěřím, že k tomu mám oprávnění -, ale věřím, že mám právo vznášet otázky a případně trochu rozšířit obzor. 
 
V ideálním případě se toto stěžejní téma představí i prakticky v procesu zkoušení. Budeme vycházet ze scénáře, ale zároveň se budu snažit vytvořit prostředí, ve kterém naši herci mohou bezpečně zpochybňovat, odchylovat se a předvádět něco nového - s tím, že jako vodítko nám bude sloužit vnitřní kompas autenticity, který, jak věřím, máme všichni.
 
Máme tři herce + možná jednoho hudebníka. Příspěvky budou použity výhradně na zaplacení času věnovaného zkouškám tvůrčího týmu (režisér, asistent režie, herci, hudebník), ke kterým se všichni zavazujeme bez záruky platu, pouze s opravdovým nadšením a zájmem dělat divadlo. V této fázi nás zatím nepodporují žádné granty ani sponzoři. Nakonec bude výdělek z pokladny rozdělen mezi tým, ale doufám, že se podaří zajistit i platbu za zkoušky, protože to je opravdu většina práce. 

Na závěr bych rád poděkoval skvělému týmu Dark Bark Drama za podporu, spolupráci a důvěru v tento projekt. Mám to štěstí, že jsem se s tímto divadelním souborem setkala právě zde v Praze, s jejich otevřeností a upřímným zájmem o novou, originální tvorbu a přístupem, který oceňuje „proces“, nejen výsledek. Věřím, že jejich vize byla inspirativní nejen pro mě, ale i pro nespočet dalších - místních i mezinárodních - kreativních a ambiciózních jedinců. Naše spolupráce působila jako svěží vánek. 
 
Více informací o jejich práci a nadcházejících akcích najdete na adrese: https://www.darkbarkdrama.com/.
 
Děkujeme vám za vaši laskavou pozornost. Doufáme, že se brzy uvidíme.
 
S velkou láskou,
Alex


***

Za dar ve výši 1000,- vám rádi nabídneme volnou vstupenku na představení. Za příspěvek 1500,- můžeme poskytnout dvě vstupenky. Pokud budete mít zájem o získání vstupenky (vstupenek), napište nám prosím zprávu na: project.something.human@gmail.com

Děkujeme!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu