INICIATIVA FÓR_UM, z. s.


Děti, mládež, rodina Kultura, umění a historie

13. ročník Sametového posvícení a výstava Beneath the Mask

Díky vaší podpoře můžeme dát hlas studentům a neziskovým organizacím a rozvíjet jednu z nejvýraznějších akcí, které oslavují sametovou revoluci i Mezinárodní den studentstva. Sametové posvícení je karneval, který upozorňuje na společenské problémy. Humorná nadsázka, která otevírá oči. Kreativní cesta k aktivnímu občanství. Připojte se k nám a podpořte naše aktivity! Slavíme svátek svobody a demokracie s vtipem. Letošní motto je „Řekni to maskou!“

vybíráme od 29.9.2024
29 799 Kč

přispělo

36 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz


Letos s mimořádnou mezinárodní účastí! Těšíme se na příjezd 150 hudebníků z Basileje v tradičních maskách, 30 bubeníků z bruselského průvodu Zinneke Parade, tři česko-německé studentské skupiny a samozřejmě i na české středoškolské a vysokoškolské studenty a neziskové organizace.

ZAPOJTE SE S NÁMI DO PRŮVODU V MASCE!

Tradiční průvod Sametové posvícení, který se koná již po třinácté, začne v neděli 17. listopadu v 15:30 na Kampě a přes Karlův most, Staré město a Národní třídu dospěje do Kampusu Hybernská s tradiční hudební afterparty. Jedinečný zážitek chůze centrem města v masce si můžete vyzkoušet letos i vy! Přispějte v naší kampani a získejte k zapůjčení tradiční basilejskou masku i s kostýmem!

Přispějte 300 Kč a získáte originální plaketu Sametového posvícení, kterou si můžete připnout na kabát.

Přispějte 1.000 Kč a zapůjčíme vám basilejskou masku i s kostýmem podle vašeho výběru. Průvodem pak projdete s tradiční basilejskou klikou pištců a bubeníků. Garantujeme jedinečný zážitek! Pojďte s námi „zažít Basilej v Praze“! 

Propojujeme basilejskou a pražskou tradici


Jedním z vrcholů letošního ročníku bude otevření výstavy „Beneath the Mask" v pátek 15. listopadu v 17:00 v Kampusu Hybernská. Tato výstava představí pražskému publiku fascinující fenomén basilejské Fasnacht, jež byla před 13 lety inspirací pro Sametové posvícení. K vidění budou záběry ze švýcarského karnevalového reje a basilejské laterny a masky, které si budete moci i vyzkoušet. 

Přispějte 5.000 Kč a pozveme vás a vaše přátele nebo kolegy na exkluzivní komentovanou prohlídku výstavy Beneath the Mask!


V sobotu 16. listopadu se zde také uskuteční 3. symposium o městských svátcích ve veřejném prostoru, kde promluví osobnosti velkých zahraničních městských festivit, například prof. Eric Corijn, odborník na městské svátky z Bruselu, a další organizátoři a akademici ze spolupracujících iniciativ. Diskutovat budou o nezastupitelné roli podobných festivit v rozvoji komunitního života v různých evropských městech. Sobotní podvečer ožije průvodem Charivari, který projde ulicemi Starého města v maskách a s hudbou.

Z veřejných zdrojů jsme letos na celou akci získali jen zlomek potřebných financí.
Pro realizaci tohoto jedinečného zážitku je proto klíčová vaše podpora! Připojte se k nám a pomozte nám vytvořit nezapomenutelnou akci! 



Váš příspěvek nás podpoří v našem úsilí, umožní nám pokračovat a rozvíjet aktivity podporující kreativitu a zájem lidí o veřejné dění. Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

At to jde hoši a holky. Honzik

Jan Dostál
140 Kč

All the best for the upcoming edition of velvet carnival. Looking forward to being in Prague!

Marc Wey

Zkouška systému

Olga Cieslarova
100 Kč

Wish you good luck and all the best 🍀

Dárce