Skládačka na důstojnou jízdu pro ty nejstarší z nás

vybíráme od 18.6.2024
187 932 Kč
vybráno 188 % z 100 000 Kč

přispělo

76 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
AKTUÁLNĚ:

➡️Finanční cíl 100 000 Kč je splněn. Jste skvělí! Přidalo se Vás už více než polovina, a to ještě předtím, než vůbec usednu ve čtvrtek 27. června v 8.00 ráno na skládací kolo Brompton. 
➡️ Osobní cíl je získat na každý kilometr jednoho dárce: 100 km = 100 dárců. Pojďte se přidat k těm, kteří stejně jako já ví, že hodnota výtahu přesahuje finanční cíl, a že se bez něj v Domově Sue Ryder klienti neobejdou. 
➡️ Bláznivý cíl mě čeká ve Stromovce, a to 50 okruhů na skládačce. Přijďte nebo přijeďte taky! A to na čemkoliv, klidně i na koloběžce nebo na bruslích. Pokud mi síly budou stačit a sesednu po 100 km ze sedla, oslavíme to v cíli společně.
 
Sledujte sociální sítě Sue Ryder a buďte u toho!

Získat peníze na nový výtah v Sue Ryder je velká výzva, kterou chci podpořit osobně svou vlastní dárcovskou výzvou! Proto budu ve čtvrtek 27. června 2024 od 8:00 hod. dělat ve Stromovce (50°6'19.606"N, 14°25'15.646"E) něco,
co bych normálně dělal snad jen za trest.


Chystám se ujet 100 km (tj. 50 okruhů Královskou oborou) na skládačce Brompton. Pro každý kilometr bych rád našel dárce, který podpoří nový výtah pro Sue Ryder. Prosím, přidejte svůj dílek do téhle skládačky. A když najdete čas, přidejte se ke mně na chvíli i jako spolujezdci. Pár skládaček Brompton bude na místě k zapůjčení.
  • Proč Skládačka? Protože se skládáme na výtah, který potřebují ti nejstarší klienti Sue Ryder i ti, kteří o ně pečují. Bez výtahu se nedostanou vůbec nikam.
  • Proč 100 km? Protože letos slavíme 100. výročí narození naší zakladatelky baronky Sue Ryder. 
  • Proč 50 okruhů ve Stromovce na kole Brompton? Protože je to bláznivé, úmorné a trochu tragikomické - stejně jako financování sociálních služeb v naší zemi. 
Nový výtah znamená velké provozní výdaje, na které systém sociálních služeb v ČR nepamatuje. Sue Ryder ani jiná neziskovka či poskytovatel sociálních služeb na ně z běžného provozu neušetří. To je potřeba změnit. Tuto změnu se Sue Ryder spolu s dalšími organizacemi snaží vyjednat s Ministerstvem práce a sociálních věcí už 20 let. Věřím, že se to časem podaří. Do té doby bude ale výměna výtahu záviset na štědrosti Vás – lidí s dobrým srdcem.
 
  • Proč já? Protože se mě nefunkční výtah v Sue Ryder dotýká osobně.
Vnímám svůj díl odpovědnosti za to, že obyvatelé Sue Ryder jsou bez výtahu ještě více závislí na pomoci druhých a kolegům trvá běžná práce mnohem déle. Vozíky s klienty, gastronádoby s obědy, přepravky s prádlem, pomoc záchranářů – to vše putuje mnohem delšími cestami než normálně.
 
Nejde o jeden výtah v Sue Ryder, ale o absurditu složitého a nepředvídatelného financování sociálních služeb, o nedomyšlenou legislativu i složité fungování veřejné správy. Nestačí mi věci jen vysvětlovat. Chci sám přispět k tomu, aby podmínky života lidí kolem mne byly důstojné.

Moc Vám děkuji, že se k téhle jízdě přidáte.❤️💪🚴‍♂️🚴‍♀️


Matěj Lejsal
ředitel Sue Ryder
matej.lejsal@sue-ryder.cz

Srdečně děkuji všem, kdo se do mé bláznivé cyklovýzvy zapojili, ať už osobně ve Stromovce nebo virtuálně a dárcovsky. Byl to skvělý den, plný milých setkání, a jsem vděčný, že jsem ve zdraví dojel do konce a pomohl jsem alespoň malým dílem přispět do skládačky na nový výtah v Domově Sue Ryder.

Děkuji Vám! ❤️
Matěj Lejsal 




Založení výzvy

Sue Ryder
Ruku na srdce - kdo z nás by jezdil 25 let starým autem bez obav, že už se nikdy nerozjede nebo zůstane stát uprostřed silnice? S výtahem, který najezdil tisíce kilometrů, na požádání zastavil a spolehlivě hlásil číslo patra, je to stejné. Pro bezpečí klientů Sue Ryder, jejich rodin, pečujících, zvířecích terapeutů a všech, kteří si nemohou říct "dneska půjdu po schodech" se skládáme na nový, který bude sloužit dalších 25 let.
Výtah není jen přepravní prostředek - je to bijící srdce Sue Ryder! Desítky let s ním jezdili pečovatelé, zdravotní sestřičky a hlavně klienti - třeba paní Helenka, pan Jiří a další senioři, kteří se bez koleček pohybovat nemohou. Vozil je na zahradu za sluncem, na skupinové tréninky paměti, na rehabilitaci i modlitby v kapli. Pamatuje si válečné veterány, mikulášské průvody i rodinné návštěvy. Vozil kočičí i psí terapeuty. Přivážel lékaře a záchranáře. Výtah v Sue Ryder prošel několikrát resuscitací a verdikt je jasný. Srdce výtahu v Sue Ryder přestává tlouct a tak se skládáme na nový. Prosím, přidejte se.
Děkujeme za Vaši štědrost.🧡

Monika Havlová
E-mail: monika.havlova@sue-ryder.cz
Tel: +420 775 429 446

Domov Sue Ryder, z. ú.
www.sue-ryder.cz 
Každý v ČR má mít šanci prožívat důstojně stáří své i stárnutí svých blízkých. Proto je tady od roku 1998 Sue Ryder. Stovky lidských příběhů. Tisíce hodin pomoci. Díky spolupracujícím profesionálům, dárcům, dobrovolníkům i díky Vám. 

Ať se daří!

Jana Preclíková
1 000 Kč

Vážený a milý pane řediteli, hodně štěstí a zdraví před i po skládačkové cestě Stromovkou, a hlavně ať se brzy naplní výtahová kasička! Srdečný pozdrav všem ze Sue Ryder

Jana Ledvinová
20 000 Kč

Krásná výzva a držím palce, ať vše vyjde!

Jana Hrušková
500 Kč

Na 99. kilometr! :-)

Barbora Komberec Novosadova
300 Kč

Pěknou jízdu :-)

Jakub Šlemr
2 411 Kč

držíme palce, ať to "poskládáte"

Tomáš Beran

Přeji ti hodně sil, Matěji, a aspoň z dálky ti fandím. Bude to jízda! :)

Pavla Horry
1 000 Kč

Ať dlouho jezdí 👍

Jana Čechová
1 000 Kč

Máte můj hluboký obdiv a velmi si vážím toho, co pro seniory děláte.

Martina Haaseová
10 000 Kč

Ať to klientům domova pomůže

Jan Boudný
333 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Sue Ryder, projekt: Bez výtahu se nehneme! A tak se skládáme na nový pro ty nejstarší z nás