Ševčíkův institut, z.s.


Děti, mládež, rodina Kultura, umění a historie

Ševčíkova Akademie

Otakar Ševčík v době největší slávy učil stovky studentů, kteří za ním jezdili z celého světa až do malého kraje na jihu Čech. Klíčem k jeho úspěchu byla trpělivá práce na desítkách tisíc nástrojových cvičení, které dohromady tvoří dnes jen částečně známou Ševčíkovu metodu. Ševčíkova akademie nabízí mladým talentovaným hudebníkům a hudebnicím studium pod vedením mezinárodního týmu lektorů a účast na bohatém doprovodném programu. Ševčíkova akademie se odehrává v malebných Horažďovicích, které jsou ideálním prostorem pro letní hudební kurzy.

vybíráme od 23.6.2024
12 648 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Vyhledáváme talenty

Naším cílem je podpořit výjimečně talentované hráče a hráčky do 28 let. Každý rok sestavujeme mezinárodní tým lektorů, který pracuje s účastníky akademie a motivuje je k ještě lepším výkonům.



Pomáháme spojovat

Každý rok se v rámci Ševčíkovy Akademie potkají studenti z celého světa, díky čemuž mohou navázat své budoucí profesní vztahy napříč kontinenty.


Myslíme na nejmenší

Jako jediná akademie v České republice děláme kurzy i pro nejmenší hudebníky. Každý den se mohou malí začínající hráči a hráčky účastnit aktivit v kolektivu a rozvíjet své hudební schopnosti a představivost.


Pečujeme o odkaz

Česká republika má ohromné kulturní bohatství, o které je však třeba systematicky pečovat. Dílo Otakara Ševčíka patří ke světově nejuznávanějším.




Šíříme radost

Od roku 2018 vylaďujeme festivalový program, který nabízíme publiku v malebných Horažďovicích a jejich okolí. Hrajeme v koncertních sálech, kulturním domě, ve všech kostelích, na zámku, v atriu, v parku, na náměstí... všude, kde dokáže hudba přilákat posluchače.




Reprezentujeme

V roce 2024 dostala Ševčíkova akademie pozvání na prestižní festival Young Euro Classic v Berlíně. Hned dva orchestry budou reprezentovat - Ševčík Junior Orchestra a Ševčík Academy Orchestra. 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Sevcikovce zdar

Smith Farm
5 000 Kč

Ať se vše podaří!

Jan Machander