Tvůrčí produkční skupina Remízek, z. s.


Kultura, umění a historie Pomoc Ukrajině

Stázčino svědectví z válečné zóny: Podpořte dokončení jejího filmu

Anastasia „Stázka“ Bonadyha strávila 54 dní ve válečné zóně. Skrze Bohdana, opraváře mobilů a kněze zachytila pohled na válečné bezčasí v Nikopolu, města u Kachovské přehrady, které je denně ostřelováno z nedaleké atomové elektrárny. Teď potřebuje naši pomoc, aby mohla svůj dokument dokončit a přinést světu svědectví o každodenním hrdinství obyčejných lidí ve válce. Vzniká film Apokalypsa včera, dnes, zítra a pozítří.

vybíráme od 4.10.2024

Život ve válečné zóně: Dokumentární pohled na apokalypsu v Nikopolu

Díky přátelům a rodině Anastasia zvládla většinu filmu natočit a hrubý střih už obhájila na FAMU. Momentálně nutně potřebujeme vyvolání a skenování filmů se záběry ze října, poslední návštěvy Nikopolu. Pokud vybereme dosavadní náklady ve výši 156 000 Kč, uhradíme všechny námi vynaložené prostředky a budeme mít šanci vstoupit do koprodukce filmu a distribuovat jej s Vašim jménem nejen mezi vás. Moc si vážíme vaší podpory!
15 770 Kč
vybráno 10 % z 156 000 Kč

zbývá

58 dní

přispělo

21 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Film hledá skrz Bohdanův příběh odpovědi na otázku, proč lidé zůstávají ve svém domově, přestože každý den může být jejich poslední. Anastasia si vybrala Bohdana právě proto, že navzdory hrůzám, kterým každý den čelí, nachází ve svém životě smysl a naději. Jeho příběh ukazuje, jak lze v apokalypse zachovat lidskost a pozitivní přístup k životu – což dává filmu neobyčejnou hloubku a inspiraci pro nás všechny.
Stázka ve zničených kulisách města Nikopol vypráví příběh o přežití a nezdolné vůli místních obyvatel.

V Tvůrčí produkční skupině Remízek věříme v sílu kolektivu. Věříme, že příběhy, jako je tento, by se měly dostat na světlo. Proto jsme se rozhodli naši kolegyni a kamarádku Stázku touto výzvou podpořit, aby mohla svůj dokumentární film dokončit. Bez nás se to totiž nepodaří.
Po úspěšných klauzurách, kde s hrubým střihem filmu obhájila druhý ročník se 2. 10. vydává na poslední natáčení, i když žijeme v nejistotě ohledně financování finalizace projektu, jako vyvolání a sken posledních filmových rolí střih a zvuk. Přispějte do této sbírky a stanete se součástí komunity, která pomohla tomuto filmu spatřit světlo světa. Díky vám budeme moct toto důležité svědectví z válečné zóny dostat mezi obyčejné lidi, jako jsme i my.
Obrovské díky patří všem, kdo již pomohli – od nápadů, kamer až po lajky a sdílení. Speciální dík patří Vadimovi a Hance za poslání super8 kamery na Ukrajinu.

Stázka film točí jako studentka bezplatně, na své triko s podporou Remízku. Vybrané peníze půjdou jak na splacení nákladů na prozatímní vývoj filmu, tedy zejména vyvolávání a skenování filmů, cesty na ukrajinu, benzín apod. financované kamarády a rodinou, tak na střihové a technické dokončení filmu. I díky tomu může takový projekt vzniknout na filmové poměry relativně levně, odspoda.  A vy můžete být nejen součástí projektu, ale získat také jméno do závěrečných titulků!
Vaše jméno ve filmových titulcích! Každý příspěvek nad 50 Kč dostane do titulků jméno, stačí jej uvést poznámky, nebo nám jej soukromě napsat!

Pro prvních 10 přispívajících máme artefakty se silným příběhem. Za příspěvek nad 250 Kč vám jako poděkování nabídneme šrapnel ze 120mm nebo 150mm dělostřeleckých granátů, které Stázka posbírala a přivezla z Nikopolu. 

Náklady na film pokrýváme zejména z osobních rozpočtů autorky a jejich známých či blízkých, částečně také ze spolku. Pomocí této sbírky nám dáte šanci stát se koproducenty filmu a film distribuovat do regionů v rámci Tvůrčí produkční skupiny remízek. Za film nikdo z našeho spolku nebere žádnou výplatu, hradíme pouze výdaje, které byly nutné a hledali odvahu spustit sbírku. Moc rádi bychom narovnali podmínky, ve kterých mnoho lidí kolem nás tvoří a přispěním na tuto sbírku nám dáváte naději, že je možné financovat nezávislou filmovou tvorbu.

Náklady na film:
Osobní náklady na film činí: 74,174 Kč
Projektové náklady na film činí: 50,922 Kč
Koprodukční náklady na film činí: 31,000 Kč
CELKEM: 156,096 Kč

Veškeré příspěvky nad vybranou částku použijeme na zaplacení dalšího vývoje filmu, jeho dokončení a distribuce. Přispěním na sbírku získáte aktuální informace o vývoji dění, premierách i projekcích. U každé podpory Vás čeká odměna!


Za každý příspěvek moc děkujeme!

S maximální upřímností
Kryštof a Stázka, členové TPS Remízek
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí přeju. Máte velký potenciál. A obdivuji vaši odvahu!

Julie Halašová

Držím palce

Jonáš F

Ať sa filmík i zbierka podaria! :-)

Barbora Aradská
500 Kč

Držím palce!

Dárce