CARE Česká republika


Humanitární pomoc POVODNĚ

Pomáháme školám a školkám po ničivých povodních. Přidejte se k nám.

V září letošního roku způsobila bouře Boris rozsáhlé povodně, které těžce zasáhly několik oblastí v České republice, zejména Severní Moravu a Jeseníky. Kromě domů a infrastruktury byly zasaženy také školy a školky, které jsou klíčové pro rozvoj dětí i pro život jejich rodin.

vybíráme od 2.10.2024
vybráno 13 % z 500 000 Kč

zbývá

77 dní
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Díky Vaší podpoře můžeme společně obnovit školky a základní školy v nejvíce postižených oblastech. Naším cílem je, aby se děti mohly co nejdříve vrátit tam, kde to mají rády – do bezpečného prostředí škol a školek – a zároveň umožnit maminkám, které povodně také zasáhly, vrátit se zpět do práce a plně se zapojit do obnovy svých domácností a komunit. 
 
Prvním konkrétním případem je školka v obci Široký Brod. Díky velkému úsilí se ji podařilo částečně znovu otevřít a děti jsou dočasně umístěny v patře budovy. Elektrické rozvody byly obnoveny a vytápění je zajištěno přímotopy. Nicméně přízemí zůstává nefunkční a pro plné obnovení provozu je potřeba kompletně opravit podlahu a další části budovy. Jen výměna podlahy bude stát více než 500 000 Kč. 
  
Pomoc je na cestě, ale potřebujeme i Vás! 
CARE Česká republika již uvolnila ze svých krizových fondů 100 000 Kč na okamžitou pomoc této školce. Abychom ale pokryli veškeré náklady a pomohli co nejvíce postiženým školkám a školám, potřebujeme Vaši podporu. Společně můžeme zajistit, aby se děti mohly vrátit mezi své kamarády do školky a jejich jejich rodiče se mohly znovu naplno věnovat své práci a podpoře svých rodin. 
 
Naše cíle: 
Cílová částka: 500 000 Kč 
Období sbírky: od 3. října do 31. prosince 2024 
 
Vaše podpora může udělat obrovský rozdíl. Přispějte na obnovu míst, která jsou pro děti nejen vzdělávacími institucemi, ale i bezpečným útočištěm, kam se mohou vrátit, a umožněte rodičům v zasažených oblastech plně se vrátit do pracovního života. Děkujeme za jakýkoli dar, který pomůže zasaženým školkám a školám obnovit své fungování. 


Společná práce dobrovolníků – Kdo mohl se zapojil do úklidu, ale podlaha a další části budovy stále potřebují opravu.
Zbytky podlahy po odstranění – Podlaha byla vážně poškozena a musela být kompletně odstraněna, aby se zabránilo dalšímu zhoršení stavu.
Zbytky podlahy po odstranění – Podlaha byla vážně poškozena a musela být kompletně odstraněna, aby se zabránilo dalšímu zhoršení stavu.

Zatopený sklep školky – Povodně zpustošily sklepy a zanechaly nebezpečné škody na budově.

Zničená zahrada – Venkovní prostory, kde si děti hrály, byly povodněmi zcela zdevastovány.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Věřím, že děti budou mít svojí školku brzy takovou, jakou ji mají rády! Ať se Vám vše podaří opravit a udělat pro děti hezké :-) Držím Vám palce a přeji hodně sil...

Jana Marešová
1 000 Kč