Michaela Petrásová: Dárcovská výzva pro projekt Dobročinní

30! Aneb Míši narozeninová sbírka, tentokrát pro Charitu Česká republika 🎁

vybíráme od 31.5.2024
17 000 Kč
vybráno 131 % z 13 000 Kč

přispělo

37 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rok se s rokem sešel a třicítka již zaklepala na dveře!  

Čím déle na světě jsem, tím silnější vděčnost pociťuji za to, co a koho v životě mám. Jde o mou skvělou rodinu a přátele (Vás! ♥️), ale i zdánlivé samozřejmosti jako dostupnou péči, možnost cestovat, možnost volby a kvalitní zázemí. Jak víme, ne každý má v životě to štěstí a za nejdůležitější považuji, abychom k tomu nebyli lhostejní. 

Netoužím po hmotných darech, zároveň narozeniny miluju, a tak se těším na společná setkání - protože čas spolu je to nejcennější 🤗

Druhou věcí, která mi udělá radost, je přispět trochou do mlýna, a proto jste se dostali na tuto stránku:

Moji milí, podpoříte mou narozeninovou výzvu pro Charitu Česká republika?
Minulý rok jsem začala pracovat na oddělení humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Charity Česká republika, pro výzvu jsem vybrala podpoření Charity jako celku - tedy iniciativu Dobročinní: 

„Jsme Dobročinní. Darujeme zpět kousek dobra, které jsme v životě dostali. Vracíme jej těm, kteří neměli tolik štěstí a potřebují pomoc. O  takové lidi se profesionálně a s láskou stará již sto let Charita Česká republika, a proto jí věříme. Je obdivuhodné, jak široký záběr její pomoc má − od azylových domů pro děti po hospicovou péči, od stařečků na samotách až po uprchlíky skrývajícími se před hrůzami válek daleko za hranicemi.”

K Charitě jsem se přidala minulý rok a jsem na to náležitě hrdá. Jsem obklopena inspirativními lidmi, jejichž hnacím motorem je láska k lidem. Charitní síť pomáhá jak doma (je největším nestátním poskytovatelem sociálních i zdravotních služeb v Česku), tak v zahraničí (druhá největší česká organizace na poli humanitární pomoci a rozvojové spolupráce). Tvoří ji 274 Charit po celé republice a 7 poboček v zahraničí 🌍

Pokud byste měli nějaké dotazy k fungování Charity, veškeré informace naleznete na jejím webu. Nebo mi napište a ráda se je pokusím zodpovědět 😊

Původně jsem nastavila jako cíl výzvy 30 000 Kč, pak se to rozhodla změnit na reálnější cíl a to je 13 000 Kč. Podaří se nám tuto částku vybrat?

V minulosti jste přispěli dvakrát více než 10 000 Kč, tak to pojďme hecnout :)

Každopádně, moc ocením každý příspěvek a předem ze srdce děkuji!

M. 💫
Charita Česká republika
Již sto let pomáháme lidem tam, kde nás potřebují. Doma i v zahraničí. Díky pravidelné podpoře dobročinných lidí dokážeme dělat dobré věci ve správný čas na správném místě. Staňte se jedním z Dobročinných – a vaše příspěvky se promění v okamžitou humanitární pomoc, dlouhodobé vzdělávání či zdravotní péči. Krédo společenství Dobročinných „Dobře darovat, dobře pomáhat“ představuje jak důvěru v naše poslání a práci, tak jistotu správného využití daru. Lidé v nouzi pro nás totiž byli, jsou a budou vždy na prvním místě, takže si můžete být jisti, že váš dar pomůže opravdu dobře.
Díky vaší pravidelné podpoře můžeme pomáhat v České republice, ale i v jiných částech světa, které se potýkají s humanitární krizí. Díky Dobročinným dokážeme lépe:

Jak se stát Dobročinným?

Dobročinným se může stát každý, kdo se rozhodne pravidelně podpořit naši práci minimálně částkou 200 Kč měsíčně prostřednictvím Darujme.cz nebo přímo na účet 88444422/0800, VS 500.

5 důvodů, proč se přidat k Dobročinným

  • Charita se spolehlivě stará o lidi v nouzi už 100let
  • Charita je lidem nablízku po celý život, díky širokému spektru pomoci 
  • Jsme po celé ČR a váš dar tak pomůže rychle, kde je třeba
  • Dostanete pravidelné informace o využití daru
  • Snížíte si daně
Pokud se rozhodnete přidat k Dobročinným, velmi nás zajímají důvody, proč jste se rozhodli do klubu vstoupit, stejně jako jakékoli náměty na zlepšení fungování klubu. Kontaktujte nás na e-mailové adrese dobrocinni@charita.cz. 

Dobročinným rádi na vyžádání během roku nebo automaticky na konci roku vystavíme potvrzení o daru pro daňové účely.

Více informaci naleznete na našem webu.

Děkujeme, že jste našimi pravidelnými dárci!

🥳

Lenka Parobková
100 Kč

Cau Miiiisoooo, happy B-Day!

Jaroslav Cesanek
500 Kč

❤️

Eva Petrasova
150 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Česká republika, projekt: Dobročinní