Dagmar Caspe: Dárcovská výzva pro projekt SOS Povodně ČR

Halloweenská výzva pro sousedy - Pomozme zasaženým povodněmi!

vybíráme od 3.10.2024
2 493 Kč
vybráno 2 % z 100 000 Kč

zbývá

10 dní

přispěli

4 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Voda opadla, ale neštěstí zůstalo. 
Pomozme těm, kteří se potýkají s následky povodní v Česku. 
Milí sousedé a sousedky, jako každoročně slavíme Halloween na Praze 6, který pro vás organizuji ve volném čase. Monoho z vás se přidává též a vítá koledníky, za to vám patří velký dík!
Letos mám na vás ale velkou prosbu. Jak víte, mnoho rodin na severní Moravě, ve Slezsku, ale i jinde v Česku bylo zasaženo velkými povodněmi. Voda již sice opadla, ale následky škod se budou řešit ještě mnoho měsíců, jak v domovech, tak v infrastruktuře. Mnoha lidem v této části naší země opravdu není do slavení. Hodně z nich žije daleko od velkých center jako je Praha. Pojďme jim proto ve chvíli, kdy si chceme užít čas s našimi rodinami, přáteli a sousedy, pomoci v této výzvě. Podpořme činnost neziskové organizace Člověk v tísni, která dělá v těchto oblastech skvělou práci, nejen při okamžité pomoci, ale i při opravách a prevenci. 
Věřím, že zvládneme společně vybrat aspoň 100 000 Kč, každá koruna se totiž počítá. 
Co dělá Člověk v tísni v zasažených oblastech? 

  • V prvních týdnech poskytují okamžitou materiální pomoc postiženým domácnostem prostřednictvím obcí a krizových štábů.
  • Po opadnutí vody mapují potřeby v zasažených regionech, obcházejí jednotlivé domácnosti, zaměřují se na pomoc zvlášť zranitelným skupinám obyvatel jako jsou například lidé bez příbuzných, bez úspor, senioři či samoživitelé.
  • Poskytují zasaženým lidem psychosociální podporu, radí jim s vyřízením potřebné administrativy, ale i s opravami domů. Na místě působí i roky po katastrofě, dokud se obyvatelé ze zaplavených území nevyrovnají s následky katastrofy.
  • Dlouhodobě se zaměřují také na prevenci katastrof, územní plánování, protipovodňová opatření, zvyšování schopnosti krajiny zadržovat vodu a klimatickou odolnost.

Srdečně vám děkuji za vaši štědrost!


 


Více o aktuální práci Člověka v tísni v době povodní najdete zde. 






People in Need - Člověk v tísni
Pomozte s námi obětem povodní! V reakci na povodně jsme aktivizovali týmy našich terénních pracovníků, kteří již začali pomáhat v postižených oblastech. Jsme také ve spojení s integrovaným záchranným systémem a případnou pomoc koordinujeme s dalšími organizacemi.
S odstraňováním následků povodní máme dlouhodobou zkušenost

V prvních týdnech se soustředíme na okamžitou materiální pomoc obcím, ale svoji hlavní úlohu vnímáme v adresné pomoci a obnově zasažených domácností. Mapujeme potřeby v postižených oblastech spolu se starosty a krizovými štáby, obcházíme jednotlivé domácnosti a zaměřujeme se na pomoc těm nejzranitelnějším, jednotlivcům nebo rodinám bez příbuzných a větších úspor. Poskytujeme psychologickou pomoc, radíme s vyřízením pomoci od státu, ale i s opravami domů či jejich vysoušením.

Na místě často působíme i roky po katastrofě, kdy se pozornost přesouvá jinam, ale lidé se stále nějak vypořádávají s následky.

Těším se na viděnou na Halloween!

Dagmar Caspe
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
People in Need - Člověk v tísni, projekt: SOS Povodně ČR